Mi a bajom? Kérem segítsen!

Tisztelt Doktor úr! Az elejétől elkezdek mindent. Ősz környékétől éreztem hogy az átlagosnál sokkal fáradtabb vagyok, gyenge vagyok és szédülök. Csináltunk egy vérvizsgálatot amiből kiderült, hogy alacsony a vasam, 7 lett az értéke. Ezenkívül nagyon szembetűnő volt, hogy fogytam de én úgy éreztem, hogy a semmitől. Semmivel másabb életvitelt nem alkalmazok az azelőttihez képest. Nagyon zavaró, hogy táskásak lettek a szemeim, amelyek nagyon feltűnőek és soha nem voltak duzzanatok a szemem alatt egész életemben. A fogyás körülbelül tavasz végétől kezdődhetett. 93 voltam tavasszal, most 83, 1. Elmentünk mindezekkel a tünetekkel a körzeti orvoshoz, aki adott beutalót gasztroenterológiára és felírt egy vastablettát. Azt mondta ő gyomorfekélyre gyanakszik, mert az jár fogyással meg egy kis vérzés miatt vashiánnyal. Még bármilyen vaskészítmény szedése előtt voltak alkalmak amikor nagyon vastag és kemény volt a székletem és kialakult egy repedés a végbélnyílásomon. Azt sikerült kezelni, de most kb 2 hétre rá megint élénkpiros vér volt a WC-papíron. Tükörben megnéztem és ha erőlködök akkor olyan, mintha valami kidülledne belőle. Egy területet érzékenynek érzek a végbélnyílásomon belül. Sikerült egy képet csinálnom erről amit mellékelek is. Jövőhét kedden megyünk egy proktológus orvoshoz a végbélnyílásommal, gasztroenterológiára pedig március 19-re kaptunk időpontot. Nem érzem hogy a vas szedésével javulna a helyzet bármit, sőt. Nem érzek semmi komoly fájdalmat. Néha vannak nagyon enyhe hasi fájdalmat de nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget, pedig ez tünete lehet gyomorfekélynek ha jól tudom. Lehet minden tünetem a táskás szemtől a fogyásig aranyér az oka? Vashiánytól lehet fogyni? Előre is köszönöm válaszát!

Dr. Plósz János válasza fogyás témában

A kép és a végbélvérzés alapján belső aranyeres csomó alakulhatott ki. Ez a vérzésen és a végbéltáji diszkomfort-érzésen kívül a többi tünetet nem magyarázza. A fogyás és a hiánytünetek inkább felszívódási zavarra, esetleg lisztérzékenységre utalnak, ezirányban lenne érdemes tovább vizsgálódni.

Kérdés: 2018. február 23., 14:03 ;Megválaszolva: 2018. február 23., 23:08
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Normix-idült bélgyulladás?
Tisztelt Doktor Úr! Tavaly rövid idő alatt 13 kg-ot fogytam. Szinte a teljes zsírmennyiségemet lefogytam (kardiológiai vizsgálat során a szív...
Emésztőrendszeri rendellenesség
Tisztelt Doktor Úr Nagyon lefogytam az utóbbi időben, 8 kg-ot fél év alatt. Január elején kardiológiai kontrollon voltam, a doktornő azt mondta, hogy...
Fogyás, hasnyálmirigy probléma
Tisztel Doktornő/ÚR Egy hónapja kezdődő, bal bordaív alatti fájdalom, hátra sugárzik a hátban, és gyomorfájdalom, hányinger, étvágytalanság is...
hasfájás
Üdv! 7 hete kezdődött a betegségem, egy tüsző torokgyulladással ami magas lázzal járt. Kb 20 éve vették ki a mandulám, de most visszanőtt vagy...
vastagbél probléma
Kedves Doktornő / Úr! Pár éve a vastagbelemből daganatot vettek ki, s az orvos "tudásának" köszönhetően nem lett elküldve szövettanra, a...