Mennyi idő kell aranyeres csomó felszívódásához?

Tisztelt Doktor úr! Pontosan egy hete sajnos "kibújt" a külső aranyerem. Eléggé fájdalmas csomó alakult ki. Korábban is volt, de most kicsivel nagyobb (borsószemnyi) . Elkezdtem a szokásos kezelést, kúp + kenőcs (Reparon, Sperti, körömvirág krém) . Jegeltem is, ülő fürdőztem is, és intenzíven mozgok (kivéve az irodát ahol 7-8 órában sajnos nem tehetem meg, csak 7 végén és esti órákban) . A fájdalom már szinte megszűnt, de a csomó még meg van. Korábban egy hét alatt felszívódott. Kérdésem az lenne, hogy normális, hogy egy hét után ennyi kezeléssel még jelen van? Mit tehetnék még pluszba azért, hogy gyorsabban múljon el? Szükséges lenne szakorvos felkeresése vagy több idő kell a regenerálódásra? Természetesen székletem nem kemény, sok rost, folyadék, zöldséget eszem.Illetve Detralexet is napi 2 szemet. Köszönöm előre is a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza külső aranyér témában

Kedves Kérdező! Ha tényleg külső aranyeres csomó a probléma, akkor a vérrög felszívódása 2-3 hetet igénybe vehet, meggyorsítani esetleg Lioton gél használatával lehet.

Kérdés: 2018. január 19., 09:57; Megválaszolva: 2018. január 19., 20:22
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Nyelocso daganat
Lehet e hasnyálmirigy gyulladas?
Tisztelt Doktor Úr! Szalai Edina vagyok és tegnap írtam Önnek! Azzal kapcsolatban hogy egy hete túlzottan nehéz ételeket ettem. Azóta folyamatos...
Chron-colitis gyanúja
Tisztelt Doktot Úr! 7 évvel ezelőtt kolonoszkópiát végeztek, melynek diagnózisa: enyhe, chronicus, aspecifikus colitis (2 kis polipot is...
Valóban reflux, vagy más állhat a...
Tisztelt Doktor Úr! Egy ideje küzdök gyakori (stresszhelyzetben fokozódó) böfögéssel, puffadással, diszkomfort érzéssel, laza széklettel, az...
Lehet e hasnyálmirigy gyulladas?
Tisztelt Doktor Úr! 36 éves nő vagyok. Nincs epe hólyagom sem vakbelem. Múlt héten hétfőn ettem szalonnát és töltött káposztát. Nem egyszerre....