Hasfájás, alvászavar, fogyás

Kedves Hölgyem/Uram! Édesapám laborjában némi vérszegénységre utaló jelet találtak, ezt követően székletmintában vért találtak, ezért elküldték gyomor és béltükrözésre. Ennek eredményére még várunk, a vastagbélben találtak egy sejtburjánzást, de még nincs eredmény, hogy jó vagy rosszindulatú. 8 éve húzódik neki hasi fájdalom, diszkomfort érzés, rossz alvás, ami miatt már többször volt iyen jellegű vizsgálatokon is, de ezidáig nem találtak semmit. Ez az állapot néha-néha előjön neki, van, hogy évekig nem. Viszont most talán az eddigi legrosszabb, és most már 2 hete nagyon keveseket is tud csak aludni illetve a vérnyomása is magas. A rossz alvás, nyilván a stressz miatt is, lehet, hiszen aggódik az eredmények miatt. Viszont hasmenése is van kismértékben és a gyomrában állandó diszkomfort érzetet érez illetve néha fájdalmat is. A fájdalom leginkább evés után jön elő. Most fogyott kb 5kg-t is 1-1, 5 hónap alatt, így most 75 kg körül van. Az volna a kérdésem, hogy természetesen most várjuk az eredményeket, viszont addig is esetleg valami diéta vagy bármi javasolható-e, egyáltalán általánosságban merre érdemes elindulni, mert az látszik, hogy ez a dolog már egy ideje fennáll és vissza-vissza tér. Egyébként, amikor 4 évvel ezelőtt is volt egy hasonló hasfájásos időszak, akkor is volt ilyen vizsgálatokon és a vége az lett, hogy egy gasztroenterolúgus pszichiáterhez küldte volna, viszont ő oda nem ment el. Annyit mindenképp érdemes ehhez tudni, hogy ő alapvetően egyedül van otthon és biztos, hogy lehetnek ennek a dolognak lelki hátterei is. Köszönettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasi panaszok témában

Különösebb diétás megszorításnak nincs értelme. Elsősorban a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések tartása javasolt, valamint vastagbélvizsgálat után (a hashajtás miatt) probiotikum használata pár hétig.

Kérdés: 2017. május 21., 11:14; Megválaszolva: 2017. május 24., 19:56
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hólyag a végbélnyílásnál
Pajzsmirigy + SM betegség
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia