7 éves gyomorproblémák

Kedves Doktor úr/Doktornő! Nagyjából 7 éve kezdődtek a tüneteim, egy rendkívül stresszes szituációban nagyon erős hányinger tört rám, ami azóta is megmaradt. Ennyi ideje nem hánytam egyszer sem, de a hányinger kisebb-nagyobb intenzitással és szünetekkel megmaradt. Stresszes szituációkban néha erősebben jelentkezik, de nem 100%-os az összefüggés. Korábban nem volt különösebben nagy bajom a hányással, de azóta már egy kisebb fóbiám kialakult tőle, mert már csak az említése is előhozhatja a tüneteket és nagyon izgulok sokszor, hogy előkerülnek-e adott szituációban, vagy nem. Amit általában érzek: Irritált érzés a gyomromban, felkúszik egy összeszorulás a nyelőcsövemben és az ádámcsutkám környékén nagyon gyakran nyomást érzek. Hányinget érzek gyakran és enyhe fájdalmat is a gyomromban. A bal bordáim alat kicsit úgy érzem, hogy feszül a gyomrom, vagyis bármi ami a bordáim alsó része között van. Az egész inkább a bal oldalon van de gyakran lejjebb is van valamilyen rossz érzés a hasamban, de ez kevésbé jellemző. Rossz napokon a nyálam nyúlós lesz, de soha nem tudok hányni.Ha nagyon sokat eszem vagy valami olyat eszem ami nehezen emészthető akkor fokozódnak a tünetek. A legsúlyosabb rosszullétek általában éjjel jelentkeznek, de már vacsora után fokozódik a rossz érzés és lehet tudni, hogy nem lesz jó éjszakám. Másnap nagyon rossz a közérzetem, a gyomrom fáj, de a hányinger helyett egy ilyen puffadás/nyomás érzés marad meg. A székletem gyakran hasmenésszerű, amorf. Gyakran érzem magam fáradtan/álmosnak, néha mintha kicsúszna az agyam aló a talaj, egy pillanatra nem tudom hogy mi történik. Az egész csak a másoperc töredékéig tart. Szédülés, némi foltok a szemem előtt, aztán ahogy jött el is múlik. Ez is csak viszonylag ritkán jelentkezik. Nagyjából öt éve endoszkópos vizsgálatot végeztek, de nem találtak semmilyen elváltozást, így az egészet pszichoszomatikus tünetnek minősítették, azóta szünetekkel, de járok psziszchoterápiába, de az érzés nem akar elmúlni (hol erősebben, hol gyengébben, de szinte minden nap jelentkezik) . A vérképemben a tünetek kezdete óta semmilyen problémát nem találtak, de az egyik orvos azt mondta, hogy elképzelhető, hogy valahol gyulladás van a testemben (mivel kissé hullik a hajam, néha a szemöldököm is) , de a gyullaást nem találták meg. A tünetek kezdete óta a háziorvosom felír nekem cerucal tablettákat tüneti kezelésre, az utóbbi időben már nagyon ritkán, 2 havonta 1x-2x lesz csak annyira rossz a helyzet, hogy bevegyek belőle, ilyenkor a tünetek lecsökkennek, a hányingert diszkomfort érzés váltja fel. Az étrendem egyébként gyakran elég hektikus, gyakran nincs időm az étrendemmel foglalkozni, ezen kívül vegetáriánus vagyok egy éve, de ez látszólag nem nagyon befolyásolta a helyzetet. Abban reménykedem, hogy itt kapok valami ötletet arra nézve, hogy hova menjek, vagy hogy milyen problémára utalhatnak ezek a tünetek. Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasi panaszok témában

Érdemes lenne lisztérzékenységet vizsgálni, valamint egy gyomor röntgen vizsgálatot, hogy a gyomor ürülése rendben van-e. Addig is érdemes az étkezésre szigorúbban figyelni, enni gyakran, rendszeresen, egyszerre keveset, lassan, nyugodtan. A széklet rendezésében probiotikumok pár hetes fogyasztása, bő folyadék- és rostfogyasztás segíthet.

Kérdés: 2016. december 15., 13:02; Megválaszolva: 2016. december 17., 08:47
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia
CT eredmény
Gyomorhurut