Belgyógyászati kérdés

Tiszetlt Doktorúr! Roland vagyok 28 éves soproni lakos. 180 cm vagyok, 65 kg és jelenleg pincérként dolgozom. Azért fordultam Önhöz mert nem tudni mi a bajom és hátha Ön tudn nekem segíteni. Egy éve nem dohányzom, pontosabban áttértem az elektromos cigi használatára. Rendszeresen járok úszni emiatt jobb is volt a közérzetem. Egészségügyi problémáim az elmúlt években egyedül urológiak voltak. Bakteriális fertőzés és enyhe prosztatamegnagyobbodás. A munkahelyem és családi állapotom kicsit stresszes de ezeket már nagyábból megtanultam kezelni, 3-4 hetente járok pszihológushoz, hogy rendben tartsam a sztressz okozta gondokat. A panaszaim kicsit furcsák. 6 hete, kezdödött avval, hogy több napon keresztül rosszulét fogott el már akkor mikor felkelek. Hányinger, levertség, lepedékes nyelv, hidegrázás. Az elején a háziorvosom vírusos megbetegdésre gyanakodott a panaszok alapján és hazaküldött, mondván hogy pihenjek és diétázza. Tovább 20mg-os savlekötőt és bélflóra fogyasztását javasolta. A tüneteim 1 hét után fokozatosan javultak, a diétát tarottam. Majd egyik napról a másikra megint rosszul lettem émelygés, rosszullét, rossz közérzet, hidegrázás (általában reggel felkelés után vagy este lefekvés elött) lepedékes nyelv. Ekkor már a harmadik hete voltak ezek a váltakozó (egy hétig rossz, pár napig jó) közérzet. Ekkor visszamentem a háziorvoshoz aki betualót adott a soproni kórházban gyomrotükrözésre. Ezután még elmentem egy soproni belgyógyászhoz aki, szintén azt javasolta hogy diétázzak, de azért elküldött vérvételre és hasi ultrahangra. Az hasi ultrahang eredményem a következőek lettek: -A paracreas nem szélesebb, homogén. A máj norm. angyságú, homogén szerkezetű, a reflektevitása megtartott. Epeúttágulat nincs. A cholecysta kp.tel, kőmentes. A lép nagysága a norm. felső határán van 11x5.5cm, homogén szerkezetű. A vesék norm. helyzetűek és angyságúak, a parenchyma echoszerkezete megtartott. Kőjel, üregrendszeri tágulat egyik vesében sem látszik. A hasban pathológiás kokárda-jel, szabad folyadék nem található. A húgyhólyagban kevéssé telt, a prostat norm. nagyságú. Negatív Uh status A vérképem eredményei a következőek (csak az eltéréseket írom le): -Fehérvérsejtszám: 4, 3 -Neutrofil granulocita (absz.): 2, 0 -Neutrofil granulocita (%): 47, 9 -Monocita (%): 11, 7 -Bazofil granulocita (%): 1, 2 -MCHC: 369 -RDW-CV: 10, 9 -Bilirubin, össz: 26, 2 -Bilirubin direkt: 10, 0 -Bilirubin, indirekt: 16, 2 Késöbb elmentem gyomrotükrözésre és ott a főorovs úr azt állapította meg, hogy semmilyen elváltozás nincs a gyomromban és a nyelőcsövemben. Mivel fájdalmaim sem voltak sem elötte, sem utána a további javaslata az volt a doktorúrnak, hogy pihenjek és folytassam a diétát. Azóta is betartottam az előírt diétát és savlekötőt szedek, reggel este. De sem múltak a panaszaim ezért újból visszamentem a háziorvoshoz. Aki a bilirubin értékeimből azt állapította meg, hogy valószínű epebajom lehet. Ezért epegyörcs oldó gyógyszert írt fel amit már 1 hete szedek, viszon epegörcsöm elötte és azóta sem volt, hiszen az fájdalommal járna, ha jól tudom. Azóta fűszer, olaj, tej és zsiradék mentes diétát csinálok és a kávét is mellőzöm már vagy öt hete.Naponta többször étkezem kisebb adagokban és napi 3-4 liter szénsavmentes ásványvizet fogyasztok.. Az elektromos cigit szívom, de úgy érzem ez nincs kihatással az életemre. Bár kicsit egyoldlú a táplálkozásom (natúr fűszermentes csirkemell, vagy párolt rizszel vagy teljes kiörlésű tésztával. Tönkölybúzás kenyér sovány vajjal és zsírszegény sonkával, retekkel, párszor szoktam enni grillezett halat és főtt burgonyát és kekszeket és salátát. Vannak rosszabb és jobb napjaim, de álltalában az jellemző, hogy a reggeli órákban nem vagyok jól, reszketés(hidegrázás) , szájszárazság, székelés (ami normál színű és halmazállapotu) , lepedékesebb nyelv, émelygé, fájdalmat viszont sehol sem érzek. Estére a tüneteim nagysja abba marad és jó lesz a közérzetem is. Kérem, ha bármi észrevétele vagy javaslata lenne legyen szíves írja meg nekem e-mailben mert már nem tudom mi tévő legyek. Előre is nagyon szépen köszönöm. Tisztelettel: Baán Roland

Dr. Plósz János válasza rossz közérzet témában

A leírt tünetek alapján egy azonnali diagnózis nekem sem jut eszembe. A hidegrázás után érdemes lenne testhőt mérni, ez gócbetegségre utalhat (ennek kivizsgálása: fül-orr-gégészet, fogászat, urológia) . A gócbetegség elég szerteágazó tüneteket képes produkálni, tehát abba akár bele is férhetnek a panaszok. Addig is érdemes a probiotikum használatát ismételni (általában 1 hónapos, akár kombinált kúrát szoktam javasolni) .

Kérdés: 2016. április 14., 16:56; Megválaszolva: 2016. április 14., 17:13

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

BÉLGOMBA, CANDIDA
TISZTELT DOKTORNŐ! SEGÍTSÉGÉT SZERETNÉM KÉRNI A KÖVETKEZŐ GONDOMBAN.2011-BEN BÉLGOMBÁT ÁLLAPÍTOTTAK MEG SZÉKLETVIZSGÁLATBÓL.PANASZAIM AZ ERŐS...
Fehérvérsejt kóros-e a labor...
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy, Érdeklődni szeretnék, hogy a csatolt labor eredményeiben van-e bármi kóros?! A fehérvérsejtszám (4.2) nem gond-e?...
Melanoma esetleges áttéttel
Tisztelt Doktor Úr! A 45 éves feleségem áttétes melanómával gondozott beteg. Az utolsó UH vizsgálat alatt 2 elváltozást találtak, egyet a jobb...
Vélhetően nem cöliákia van a...
Üdvözlöm! Előzetesen a hasi ultrahangom kapcsán beszéltünk, ahol a vékonybél mérsékelt meteorismusát állapították meg, hogy SIBO illetve...
Inzulin rezisztencia?
Kedves Doktor Úr! Csatoltam a vérképemet. Meg tudná ebből mondani, hogy van-e inzulin rezisztanciám, vagy nincs? Nagyon szépen...