Rekesz sérv

Tisztelt dr /úr/ hölgy 6 cm-es hiátus herniát diagnosztizáltak gasztroszkopos vizsgálat során. A vizsgálat elott 9: 30 kor fogyasztottam egy zsemlét a vizsgálatra 16: 30 kor került sor. Mivel az étel maradék volt még a goromban ezert korlátozott értékű a vizsgálat. Kérdésem az lenne, hogy ilyen lassan emészt a gyomrom? Akkor most nekem még egy zsemlét is 2-3 étkezésre javasolt elfogyasztani? Okozhat e osteo arthrosist ez a rekesz sérv? (sokszor van ízületi gyulladásom kéz, ujj, láb, boka, térd) Válaszát előre is Koszonom.

Dr. Plósz János válasza rekesz sérv témában

Az izületi panasszal nincs kapcsolata a rekeszsérvnek. Az hogy a gyomor lassan ürül, lehet összefüggésben a herniával (először a sérvben maradhat a táplálék, majd utána kerül át a tényleges gyomor-részbe. Érdemes lehet műtétileg rendezni a szituációt, mivel ennek mérete spontán csak nőhet.

Kérdés: 2016. január 15., 08:05; Megválaszolva: 2016. január 18., 07:47
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emésztési probléma, reflux
Laboratóriumi értékelésben...
Étkezések utáni gyomorsav...
Epehólyag és egyéb problémák
Külső aranyér panasz