Láz és vastagbélgyulladás

Hónap elején kórházban kezeltek sigmagyulladással. infúziókat kaptam. Itthon a nagyon szigorú diéta mellett további Normix antibiotikum és Klion. Szedek Normaflórt is. Abszolut nem gondoltam, ilyen lassan fog a gyulladás elmúlni?, Ami aggaszt a láz, időnként 38, 5-re is felszökik.csak akkor vegyek be Algopyrint vagy inkább szedjem, hogy ne is menjen fel? A láz is kapcsolatban van a pszichoszomatikus tényezőkkel? mert csak izgatom magam, mennyi idő még keresőképes leszek és tudom-e és akarom-e az eddigi háromembert kívánó munkámat folytatni?

Dr. Plósz János válasza sigmoiditis témában

A továbbra is meglévő láz sajnos nem feltétlenül a gyógyulás jele. Mindenképp érdemes lenne a széklettenyésztést megismételni, C. difficile irányban is, CRP értéket kontrollálni, valamint más, akár kombinált pre- és probiotikumot használni.

Megválaszolva: 2015. december 18.

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Epeúti pangás, epehólyag motilitás
Kedves Doktor Úr! Szeretnék segítséget kérni egy lelet értelmezésébe illetve, hogy maga szerint van-e további teendő ezzel kapcsolatosan Nemrég volt egy HIDA...
Egyiptomi megbetegedés.
Merckformin XR okozta állandósult...
Furcsa hasfájás mitől lehet?
Mikrobiom vizsgálat, hiányzó...
Gyomorpuffadás-szédülés összefügghet e?