Miért sugároz ki?

T. Doktor Úr! Azt vettem észre, ha szilárd ételt eszem s nyelem le, akkor a jobb lapockám fölött égő kis fájdalommal járó érzés tapasztalható, de a jobb mellkas kulcscsont alatti részén is hasonló égő érzést tapasztalok. Ez az érzés néha evés nélkül is előjön.Tüdőszűrő negatív. Gyomornedv védőt szedek napi egy szemet pantacid fluxot. Mitől lehet ez az érzés s esetleg milyen szakterület orvosához forduljak? Köszönettel várom válasszát

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza lapockatáji fájdalom témában

Ha a panasz konzekvensen a nyeléssel együtt jelentkezik, mindenképp érdemes nyelőcső-gyomortükrözést, esetleg nyeletéses rtg-vizsgálatot is elvégeztetni. A lapocka irányába sugárzó fájdalom rekeszizom vagy hasnyálmirigy-betegség jele is lehet, ez utóbbi igazolására hasi ultrahang vagy hasi CT alkalmas.

Kérdés: 2015. szeptember 08., 15:49; Megválaszolva: 2015. szeptember 08., 20:19
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hisztamin-intolerancia
Kedves Dr. úr! Az alábbi kérdésemre ez a válasz érkezett: https: //www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/emesztorendszer/166841 "A parazita fertőzés 3...
Ideiglenes invagináció...
Tisztelt Doktor Úr! 3 hete van hasi fájdalmam. Bizonytalan tompa, kicsit égő érzés a bal derekam környékén. Egyéb tünetem nincs. Se haspuffadás...
Duodenum (E. Biopsz.)
A duodenum E. Biopszia lelete A Biopszia mikroszkopikus vizsgálata során muscularis mucosaet nem tartalmazó felszínes antralis típusú gyomornyalkahartya...
Felnőttkori pattanások
Kedves Dr úr. 28 éves férfi vagyok és még mindig jelentkeznek pattanások az arcomon, hátamon, mellkasomon, fejemen. Ezek gennyes pattanások vagy...
Laktulóz hidrogén kilégzési teszt