Szövettani eredmény

Tisztelt Doktor úr! Vastagbéltükrözés során gyulladásra utalójelek miatt mintát vettek és az alábbi szövettani eredményt kaptam: "Felszines vastagbél nyh.részletek, az interstitiumban kp.foku chronicus aspecificus lob, aktivitási jelek nélkül. Az I.-es anyagban valódi nyirokfolliculus is látható. Malignitás a metszetekből nem igazolható." Gyakori puffadás, teltségérzet miatt került sor a vizsgálatra, illetve amiatt is, hogy édesapámnak vastagbéldaganata van. Kérdésem az lenne, hogy van e bármi teendő vagy indokolt e gyógyszer szedése, mert a kezelőorvosom semmit nem irt fel, kontrollra sem hivott vissza. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza szövettan témában

A szövettan alapján specifikus teendő tényleg nincs. A puffadás illetve a gyulladásra utaló jelek miatt érdemes lehet legalább 1 hónapig pre- és probiotikumot használni (Bonolact, Progastro825, Enterol) . Emellett gyakori, rendszeres, nyugodt étkezések bevezetése javasolt.

Kérdés: 2015. augusztus 05., 16:11; Megválaszolva: 2015. augusztus 05., 17:43
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...
Betegségről