Gasztroenterológia

Kedves Doktor Úr! A fiam németországi iskolai kirándulása során jelezte, hogy gennyes, véres-savós váladék ürült a végbélen keresztül..Ezután itthon colonoscopia negatív lelet. Az orvos szerint lezajlott hurutos váladék lehetett. Ennek 5 hete, a tünetek közben csillapodtak, ill. napokra megszűntek. Most azonban újra tenyérnyi váladék távozik. Az orvos " beszélgetésre" rendelt be a napokban. Aggódom az ismeretlen betegség miatt,. Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza gennyes végbél váladék témában

Ha a colonoscopia negatív volt, akkor azért a krónikus gyulladásos bélbetegség esélye kevésbé valószínű. Azonban ismert jó pár olyan fertőző gyomor-bélhurut, mely a gyógyulás után újra visszatérhet. Emiatt mindenképp széklettenyésztés elvégzését javasolnám a panaszos időszakban (ha ez negatív, akár a colonoscopia ismétlése is szóba jöhet) .

Kérdés: 2015. június 01., 19:47; Megválaszolva: 2015. június 02., 17:13
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hasi problema
Tisztelt Doktor Ur! Egy összetett problemaval fordulok Önhöz. Korabban mar megvalaszolta egy kerdesemet, melyben a veres-nyakos szekletemre kerestem...
Végbélrepedés mikor gyógyul meg !
Tisztelt doktor Úr! Köszönöm a gyors választ az előző kérdésre. További kérdésem az lenne, hogy a záróizom görcsösségre a kenőcsön...
Epevezeték
Mi okozhatja a reggeli híg székletet?