Jobb bordaív alatt egy pontból kiinduló, nem fájdalmas bugyborékoló szerű érzés

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Olyan tüneteket észlelek magamon, melyeket korábban soha nem éreztem. Két-három hete kezdődött el. A jobb bordaívem alatt egy pontból kiinduló, nem fájdalmas, görcsös érzésnek nem mondható csupán a komfortérzetet rontó – egyetlen irányba sem sugárzó – bugyborékoló szerű érzést érzek. Rendszeresség (egyelőre) nem fedezhető fel benne. Étkezés előtt reggel, étkezés után délben, délután vagy lefekvés előtt is előfordul. Párat kettőt-hármat „bugyborékol” majd abba marad. Majd újra kezdi néha percek múlva, olykor órák múlva. Elváltozás székletben, vizeletben nem található. Friss vérképem eredménye alapján két csillagozott érték található: HDL koleszterin (0, 85 mmol/L [referencia: 1, 03-]) valamint LDL koleszterin (3, 57 mmol/L [referencia: 0, 00-3, 30]) , minden más tétel rendben van. Az életvitelem szempontjából két hónapja történt változás, rendszeresen heti négy alkalommal edzek, egészségesebben étkezek (zöldségek, grill csirke, stb.) , szépen lassan, az elvárt ütemnek megfelelően fogyok (jelenleg 175 cm magas és 78-79 kg) . A életvitel változást megelőzően soha nem éreztem ezt az érzést (nem feltéttelenül állítom összefüggésbe) . Az edzés alatt Scitec márkajelzésű BCAA (leucin, izoleucin, valin tartalmú táplálék-kiegészítő) vízzel kevert port szoktam inni, valamint az edzés után rögtön – szintén vízzel kevert – magas fehérje tartalmú turmixot. Továbbá magas szintű multivitamin és ásványi anyag formulákat tabletta formájában (Omega 3, Lecitin és koenzim 010 luteinnel és szőlőmag kivonattal) . Ha a vérképen rendben van, és a fentebb részletezett tünettől függetlenül teljesen egészségesnek érzem magam, mi okozhatja a bugyborékoló szerű érzést? Munkahelyi stressz, az edzés, a fizikai megterhelés okozhatja-e? Figyelmeztető jelzése valamely betegségnek? Vagy ez elmúlik magától? Esetleg az edzéshez használt táplálék-kiegészítő tablettákra lehetek allergiás? Válaszát előre is köszönöm, Üdvözlet!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasi panasz témában

Véleményem szerint nem aggasztó az észlelt jelenség. A jobb bordaív alatt a vastagbél elég jelentős kanyart ír le, az anatómiai szituáció az edzés és a fogyás miatt változik (csökkent a bél körüli zsír mennyisége, hegyes szögűvé válhat a máj alatti vastagbél-kanyarulat) .

Kérdés: 2015. március 31., 15:34; Megválaszolva: 2015. április 01., 07:40
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hasi problema
Tisztelt Doktor Ur! Egy összetett problemaval fordulok Önhöz. Korabban mar megvalaszolta egy kerdesemet, melyben a veres-nyakos szekletemre kerestem...
Végbélrepedés mikor gyógyul meg !
Tisztelt doktor Úr! Köszönöm a gyors választ az előző kérdésre. További kérdésem az lenne, hogy a záróizom görcsösségre a kenőcsön...
Epevezeték
Mi okozhatja a reggeli híg székletet?