Verzo vegbel es szekrekedes

Tisztelt DoktorUr! A kerdesem arra vonatkozik on szerint mi lehet a diagnozis illetve mennyire surgeto, veszelyes a jelen helyzet tuneteim alapjan. Tunetek: szekrekedes (heti 1, 2 alkalommal szeklet 4honapja) , ver a szekletnel (eddig 2xfordult elo, apro verfolt) ; ver a vegbelnyilasnal szeklet nelkul (eloszor) jobb oldalt neha erzekelheto szuro fajdalom. Aggodom, mert edesanyam chron beteg, illetve hallottam olyanrol, hogy valakinek a gyomra verzik vagy fekelye van es emiatt verez. Szeptemberben voltak panaszaim mas jellegu, akkor vakbelre gyanakodtak. Has ultrahang es minden labor es egyeb vizsgalat eredmenye negativ. Hasi ultrahangot mar tobbszor tettek hasi panaszaim miatt eddig mindig az volt aövalasz: nincs semmi baja.. Lehet, hogy csak az erolkodestol verzik?   Mar hashajtoval sem birok elmenni a bizonyos helyre. Kerem segitsen, mi lehet a megoldas. Milyen uton tudnek elindulni? Eletmodom jelenleg ulo munka jellemzi, de etkezesem szinte zoldseg, gyumolcs es buzakorpa, zabpehely, rizs es arpabol all. Elore is nagyon koszonom a szamomra roppant kinos temaban a valaszat! Koszonom

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza Obstipatio témában

A vérzést és a végbéltáji fájdalmat okozhatja a végbélnyálkahártya sérülése, berepedése a székrekedés miatt. A diéta (rostbevitel) megfelelő volt, de ehhez még legalább 3 liter folyadékot kellene fogyasztani, illetve hetente legalább 3x 1 órát intenzíven mozogni. Addig is érdemes esetileg hashajtót használni. Pre- és probiotikum kúraszerű használata is hozzájárulhat a javuláshoz.

Kérdés: 2015. március 19., 21:52; Megválaszolva: 2015. március 20., 19:45
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?
Merckformin XR
Szputnyik vakcinával oltakozás
Cöliákia covid oltás