Milyen emésztőrendszeri problémám lehet

Tisztelt Doktor Úr! Azert fordulok Önhöz, mert tehetetlennek érzem magam a problémámmal kapcsolatban. Kb. 3 hónapja kezdődtek panaszaim hasi fájdalmakkal (nem egyetlen ponton, szerte a teljes hasi területen) . Nyomásra nem fajt, viszont hamar jött a haspuffadás, hanyingerérzet. Januárban az endoszkopos vizsgálat refluxot es inaktív chr. gastritist állapított meg. Később a vérkép 5-ös vasat es vert mutatott a vizeletben (az ultrahang, röntgen, prosztatavizsgalat semmi rendellenest nem látott) . 20 napja Controloc 40mg-ot szedek, azonban a haspuffadas szinte csak rosszabb lett, most már bármit eszek puffadok es már szinte állandó enyhe hasfajasom, "haskutyorgasom" van, napi egy-két változó állagú, furcsa szeklettel (emesztetlen eteldarabok meg diéta mellett is, kicsit nyákos felülettel keményebb szekletnél) . Az enzimes béldaganat-teszt negatív lett. Helicobacter negatív. December óta ugy megyek WC-re mintha hasmenésem lenne meg akkor is ha a szeklet kemény, majd utána ugyanúgy csipi a vegbelnyilast, mint sokszor a klasszikus hasmenéssorozat után. Ez mar szerintem nem reflux.. Mit tegyek? Milyen vizsgálatra menjek? Mit próbáljak ki (gyógyszer, praktika)? Köszönettel, Tamás

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasi panaszok témában

Mindenképp érdemes széklettenyésztést végeztetni, ennek negativitása esetén egy vastagbél-vizsgálat is szóba jön. Addig is gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések, rendszeres, intenzív testmozgás, pre- és probiotikumok legalább 1 hónapos használata, valamint gyógyszeresen a Duspatalin tabl. szedése próbálható meg 2x1 dózisban.

Kérdés: 2015. február 20., 19:40; Megválaszolva: 2015. február 23., 18:02
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?
Merckformin XR
Szputnyik vakcinával oltakozás
Cöliákia covid oltás