Gyomor- és hasfájás

Tisztelt Doktor ÚR! Mostanában már többször írtam a Doktor úrnak, köszönöm szépen a gyors válaszokat. Most éppen az lenne a kérdésem, hogy a gyomrom ha üres sokszor úgy feszül, mintha savlekötő lenne benne, és ilyenkor nagyon fáj. Ha véletlenül nehezebbet eszek, vagy pld narancslevet iszom, akkor az a pici savas gyomortartalom feljön a nyelőcsőig és akkor marja hányingerem lesz tőle, de annyi sav nincs, hogy savlekötőt tudnék beszedni. Nemtudom mi történhetett, de a krumplit mostanában nem tudom megenni, mert rosszul leszek tőle, olyan mintha teljesen elvenné azt a maradék gyomorsavat, emiatt az emésztéssel is baj történt, mivel, hogy szinte nagyon gyenge a bélmozgásom, most már kétszer csak hashajtóval tudtam WC-re menni, pedig én soha életemben nem használtam ilyen szereket. Úgy érzem, hogy ez a vékonybélfertőzés nem akar rendbe jönni, mert nincs elég gyomorsavam hozzá. A múltkor Kh-ban is voltam emiatt pár napig, gyomorszondán keresztül megnézték a gyomormozgást, de amikor üres akkor rendben van, de a kontrasztanyag is megivás után még 10 percig a gyomorban volt. Nem tudom mi történt a szervezetemmel, hogy nem akar rendesen működni, sokszor a gyomrom is olyan, mintha egy "kő" lenne benne, esetleg a savas gyomortartalom miatt nem ürül rendesen, mivel savlekötőt nem szedek. Mit lehet ilyenkor tenni, mert ez elég kimerítő állapot számomra. Fogytam 10 kg-ot a két hónap alatt, gondolom a felszívódási zavar miatt is. Kaptam infúziót, ami szinte jót tett kimondottan. A hashajtó után pedig folyamatosan esett a vérnyomásom, ez lehetséges? Köszönöm válaszát: K.Ildikó

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza gyomorfájdalom témában

A hashajtó folyadékvesztést okoz, ez vérnyomáseséssel járhat, főleg ha a múgy nem fogyaszt kellő mennyiségű folyadékot (az infusiok pozitív hatása szintén erre utal) . A gyomor-bélmotilitás rendezésére a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések tartása, a rendszeres, intenzív testmozgás és bő folyadék- és rostfogyasztás szükséges.

Kérdés: 2015. február 07., 15:39; Megválaszolva: 2015. február 07., 18:58
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia
CT eredmény
Gyomorhurut