Végbél és székelési panaszok

Tisztelt Doktor úr/nő. Rlgen elég sok székelési panaszom volt, melyek közül a leggyakoribb a székrekedés.Volt, hogy annyira kemény volt a székletem, hogy enyhe vérzést vettem észre a végbelemen, és heti 2-3 alkalommal volt csak székletem. Ezen sikerült javitani nagy mennyiségű rost bevezetésével az étrendbe, és sport beiktatásával. Viszont ezzel párhuzamosan volt egy enyhe végbél táji viszketés is, amely még mindig fenn áll. Kb. 1 éve kezdődött, a végbelemen kívül naponta 1-2 alkalommal enyhébb, erősebb viszketést érzek. Volt, hogy éjszaka is megébredtem, és akkor jóval erősebb volt. Ha óvatosan megvakarom el is múlik, és jó ideig nem jön elő újra. Annyit vettem észre, hogy külső viszketés, ugyanis ha bekenem propolisos kenőccsel azonnal elmúlik. Csak azt furcsálom, ha bőrszárazság, hogyan tarthat 1 évnél hosszabb ideig. Minden nap tisztálkodom, és székelés után sokszor a végbelem is megmosom langyos vízzel. Ez az egyik problémám. Egy irodában dolgozok, ülőmunkát végzek, és naponta akár 5-6 órát is ülök. Amióta dolgozni kezdtem észre vettem még egy zavaró tünetet. Mikor huzamosabb ideig ülök, a végbelemben megjelenik egy nyomáshoz hasonló érzés. Úgy írnám le, mint azt az érzést, mint amikor az ember székelés után ellazítja a végbelét. Egyáltalán nem fájdalmas, nagyon enyhe, de nagyon hosszú ideig tart, sokszor csak akkor szűnik meg, amikor este haza megyek a munkából, vagy bemegyek az edtőterembe, és mozogni kezdek. Otthon ha leülök egy fél órára ismét előjön. Gondolom a sok ücsörgés, de annak ellenére, hogy nagyon enyhe, az őrületbe tudna kergetni, és a koncentrációban is zavar, ami mivel, hogy szellemi munkát végzek egy nagy hátrány. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza végbél témában

A tartós ülés egészségtelen (rontja a medence keringését, a medencefenék izmai ellazulnak) , mindenképp érdemes óránként 10 percet más testhelyzetben tölteni vagy speciális párnát használni. A viszketés miatt javasolt széklet parazita vizsgálat valamint perianalis törlés laborba küldése, a fertőzéses eredet kizárására. A nyomásérzését és a viszketést is okozhatja aranyeresség, emiatt proktológiai szakvizsgálat indokolt.

Kérdés: 2015. február 04., 06:34; Megválaszolva: 2015. február 06., 14:27
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Tojás alergia
CT eredmény
Gyomorhurut
Alkohol reflux
MRI értelmezése