Savhiányos állapot

Tisztelt Doktor Úr! Az utolsó savlekötő óta eltelt már 10 nap és én még mindig rosszul érzem magam, sőt már elfertőződött a hasam is. A Normixtól pedig már első nap után megfájdult még jobban a hasam, de még egy napig beszedtem, aztán már nagyon megfájdult, ezért abbahagytam a szedését. A gyomrom, ha lúgos ételt eszek, akkor megfájdul és hányingerem lesz és nem is vagyok olyankor éhes már, és utána már nekem nem kezd fokozott savtermelésbe a gyomrom de ha irritáló anyagot iszok, pld. tea, akkor a gyomorsavszabályozót irritálja, és savgőzt lökdös fel. Mit lehet ez ellen tenni, mert így nem tudok már szinte létezni, az örökös rosszulléttől. Egyenlőre 2x1 Probiotikumot szedek a hasamra, de félek, ha nincs elég gyomorsavam, akkor a hasam sem fog tudni meggyógyulni, mivel nem tudja fertőtleníteni a beleket. A lúgosítás és a nagy dózisú PPI annyira levitte a savamat, hogy már nem tud rendesen működni i ez az egész rendszer és soha többé nem lesz normális savtermelés? Köszönettel: K.Ildikó

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza Hypaciditas témában

A legerősebb savcsökkentő szereink is csak pár napig képesek a savtermelést gátolni, így 1 hét után a savtermelési képesség visszaáll a normális szintre. A savcsökkentők melletti magasabb gyomor-pH tényleg fokozott érzékenységet jelent bizonyos fertőzésekre, de ez nem jelent nagy kockázatot. A gyomorsav nem "fertőtleníti" a beleket, a savas gyomortartalom már a nyombélben közömbösítésre kerül.

Javaslom, egyen gyakran, rendszeresen, nyugodtan, mozogjon rendszeresen, intenzíven, fogyasszon folyadékot és rostot bőben.

Kérdés: 2015. január 24., 20:58; Megválaszolva: 2015. január 24., 22:56
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hólyag a végbélnyílásnál
Pajzsmirigy + SM betegség
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia