emésztőenzim hiány oka

Tisztelt Doktor Úr! Fél éve szedek Kreon 25000-et lapos keményítőterhelés miatt, továbbá laktót, fruktót intoleranciát állapítottak meg. Panaszaim kb 1 éve kezdődtek egy banális gyomorrontással majd ennek utána a székletürítésem megváltozott és bűzös zsíros székletem lett, továbbá sűrün erős hányinger, étvágytalanság. Gilbert kór-is kijött mej a sárga szemhélyon mutatkozik leginkább. (Direkt bilirubin 22 ami a doctor szerint is a gilbert kór miatt magas. A vérképem negative, széklet negative, hasi UH, CT negative.Gyomortükrözés, vastagbéltükrözés negatív. Azt szeretném kérdezni, hogy miivel emésztőenzimet kell szednem mert a hasnyálmirigyem nem termel ennek hasnyálmirigy rák és gyulladás-on kívül is lehet valamilyen oka mert nagyon félek hogy hasnyálmirigy rákom van és emiatt nincsen emésztőenzimem. Gyulladásom nem lehet mert az a vérképből kiderült volna. CA-19 is negative. Kb 2 havonta vannak komolyabb gyomorrontás gyanus időszakaim az állandó rossz széklet mellett. Ha hasnyálmirigy rákom lenne az ennyi idő után már kimutatható lenne a fent említett vizsgálatokból? az orvosom azt mondja, hogy A többszörösen is bizonyított enzimhiány okozta emséztési zavarok teljes mértékben megmagyarázhatják a tüneteim. De arra nem kapok vákasz, hogy az enzimhiányt mi okozza egyik naprol a másikra több mint fél éve és az internet szerint ez rák vagy gyulladás.: ( Esetleg a Dr Úr tud ajánlani egy specialistát aki hasnyálmirigyrák kizárásában tudna nekem segíteni? Budapesten élek. Segítségét köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza exocrin pancreas insuffitientia témában

A hasnyálmirigy-rák kimutatására vagy kizárására egy hasi CT vizsgálatot javasolnék. Azonban én sem gondolom, hogy ilyen problémája van, a tesztek ilyen eredményét és a panaszokat is magyarázhatja kontaminált vékonybél szindróma (ennek kezelése kombinált antibiotikus kezelés valamint probiotikum használat lehet) .

Kérdés: 2015. január 06., 13:12; Megválaszolva: 2015. január 06., 13:47
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hólyag a végbélnyílásnál
Pajzsmirigy + SM betegség
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia