Epebeteg diéta 2.

Tisztelt Doktor Úr! Még vannak köveim. A kórházban a kezelőorvos azt mondta, hogy az első 8 hétben biztos, hogy nem fognak megműteni a hasnyálmirigy gyulladás miatt. Illetve azt is mondta, hogy várhatok a műtéttel a szoptatás végéig. De azóta már 3szor volt epegörcsöm, az utolsó most vasárnap volt és elég sokáig tartott, de nem volt nagyon fájdalmas. A kérdésem az volna, hogy tanácsos várnom a műtéttel? Illetve elkerülhetem ezzel a diétával azt, hogy egy újabb epekő kilökődjön és hasnyálmirigy gyulladást kapjak? A zárójelentésen azt írták számos apró kő látható. Illetve ha ajánlatos a műtét, akkor a műtét következtében valóban elapad a tejem? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Ané

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a epekő témában

Sajnos arra semmi garancia nincs, hogy nem jut újabb kő a közös epevezetékbe:( emiatt én a mielőbbi műtétet javasolnám, laparoscopos műtét nem akkora megterhelés, hogy a szoptatással gond legyen (szervezés kérdése véleményem szerint). Ha panaszos, akkor még inkább sürgetőnek érzem a dolgot. Kövek jelenlétében zsírmenetes diéta javasolt.

Kérdés: 2014. április 15., 22:12; Megválaszolva: 2014. április 17., 10:37
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emésztőrendszer probléma
Emésztési zavarok.
Végbél tájékán furcsa erzes
Gyomor helyreállítása.
Vélemény kérés