tej allergia felnőtt korban

3 éve szenvedek. A garatom granulált lett így kezdődött. Mondtam az orvosoknak, hogy nem így nézet ki és mintha a falnak beszélnék. A nyál termelésem szinte 0. Tiszta fehér lepedékes a nyelvem. Egy torok gyulladásból indult, amire 3 egymás utánni antibiotikumot kaptam, de a következmények azóta is megkeserítik életemet. Kimutattak kazein allergiát és tejet, ami előtte sosem okozott problémát. De erre a tej allergiára az orvosok azt mondták nincs nekem ilyen ne aggódjak. Azonban a tüneteim csak a 100%-ban elhagyott tejre enyhülnek, a legapróbb tejtől is problémám van 15 kilót fogytam. Pszihiáterhez akar a háziorvos küldeni, tényleg van lelki problémám is. De ezek a tünetek túl tesznek mindenen. Bogyós a székletem, kiütéses a fejem szám körül hámlik a bőr fájnak az ízületeim, és büdös sárga a vizeletem, bevérzik a szemem, mindíg csak aludnék fáradékony vagyok. Elképesztő és senki nem hisz nekem, tavaly 2 napra teljesen megszüntek a tünetek, tej mentesen diétáztam, bár a naplómban írtam, hogy közben előtte 2 nappal ittam tejsavót, bár másnap megint sárga büdös vizelet is volt. Valyon a bél nyálkahártyám sérült volna vagy mi lehet itt, és van esélyem arra, hogy újra ehessek tejet.Laktóz intoleranciát nem mutattak ki. Hova menjek homeopátiára, vagy mit tehetek? Köszönöm válaszukat!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a fogyás témában

Tejfehérje allergiája lehet, de ez sem magyaráz minden tünetet. Ha a tejtermékek kerülése segít, akkor ez mindenképpen javasolt, bármennyire nehéz is. Érdemes lisztérzékenység irányába is vizsgálódni, mert izületi és bőrtüneteket ez is okozhat. A nyáltermelés zavara sem illik bele az allergiás kóreredetbe, ezt külön érdemes vizsgálni (nyáltermelés meghatározása, ha ez kóros immunológiai szakvizsgálat, akár nyálmirigy-biopszia is). Addig is érdemes tartósan pre- és probiotikumot használni, mert az antibiotikum kúrák a bélflórát károsíthatták.

Kérdés: 2014. április 08., 12:56; Megválaszolva: 2014. április 10., 14:01
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Mi okozhatja a hasmenést?
Tisztelt Doktor Úr! 22 éves fiú vagyok, 4 éve refluxos. 1 hónapja urológiai problémám (feltehetőleg gyulladás) jött elő, mire elkezdtem szedni 2...
Furcsa dolog a székleten
Laboreredmény
Tisztelt Doktornő, Évente elvégzett kontroll laborvizsgálat eredményén a éhgyomori cukor, lipáz, koleszterin, valamint neutrofil és limfocita...
Colitis ulcerosa
Tisztelt Doktor Ur! 31 eves ferfi vagyok, kb 6 ev diagnosztizalt colitis (proctitis) ulcerosaval. 2 vastagbeltultukrozes tortent ez ido alatt, a legutobbi...