Mi lehet a probléma

T.dr nő/úr! A problémám 1 évvel ezelőtt kezdődtek, jobb bordaíva alatti ill, jobb lapocka altti fájdalom.Emelkedett se amylase ill lipáz érték, hasi uh negatív. Majd tavaly szeptemberben ERCP+Est sclerotikus vater papilla miatt. Az enzim értékeim normalizálódtak, de a fájdalom megmaradt.Sajnos a mai napig étkezéstől független jobb bordaív alatti fájdalom, és olykor a hátam is.Jobb oldalon feküdni nemtudok. Már teljesen elvagyok keseredve.Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pászthory Erzsébet válasza hasi panaszok témában

Kedves Betegünk!

A Vater-papilla sclerosis miatt EST történt, ez annyit jelent, hogy a szűk szájadékot megtágították.

Kérdés, nem szűkült-e újra be, illetve a fájdalmak magyarázhatók-e ezzel az elváltozásal.

Azt javaslom, először keresse fel azt az intézetet, ahol az EST történt és beszéljék meg a lehetséges teendőket.

A más okkal nem magyarázható állandó fájdalom miatt esetleg fájdalom-ambulancia felkeresését javaslom.

Üdvözlettel:

dr Pászthory Erzsébet

Dr. Pászthory Erzsébet
Kérdés: 2013. február 24., 16:43; Megválaszolva: 2013. február 27., 09:14
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomorszáj feletti nyomás érzés
Gyomor problémák
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?
Merckformin XR