epemütét utáni görcsölés

Két éve mütöttek epekőre. Eddig tünetmentes voltam, három hete erős jobb bordaiv alatti görcsök kinoznak. Hányinger, hasmenés, magas vérnyomás, rosszullét kezdődött. Háziorvos az alábbi gyógyszereket irta. Ultrahang tökéletes. Vérvétel: GRP/szenzitiv/ 11.20! Az orvos szerint ez nem nagyon magas, de viszont én változatlanul görcsölök.! Diétázom, a felirt gyógyszert beszedtem. KELL-E GYULLADÁSCSÖKKENTŐT SZEDNEM, ÉS MILYENT? A háziorvostól már nem kaptam több gyógy- szert.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pászthory Erzsébet válasza hasi panaszok témában

Kedves Kérdező!

A jobb ordaív alatti görcsös panaszokat okozhatja az epeutakban levő kis kő, aminek fennállását mindenképpen ki kell zárni! Ehhez egy lépés az ultrahang, de ki kellene egészíteni egy májfunkció-laborvizsgálattal (esetleg mással is, nem ismerem a részleteket) .

A leírt GRP ugye CRP eredmény helyesen? Ez is magas, ha jól gondolom.

Ennek eredményétől függően kellene dönteni a továbbiakról. Véleményem szerint panaszai okát mindenképpen tisztázni kellene.

Tünetileg persze lehet szedni görcsoldót és fájdalomcsillapítót.

Várom híreit!

Üdvözlettel:

dr Pászthory Erzsébet

gastroenterologus, háziorvos szakorvos

Dr. Pászthory Erzsébet
Kérdés: 2013. január 24., 18:32; Megválaszolva: 2013. január 27., 08:56
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia
CT eredmény
Gyomorhurut