Nyelven csípő érzés...

Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Kérdésem az, hogy a nyelvemen érezhető fanyar, csípő érzés mitől lehet? Reggelre az egész nyelvem fehér lesz, amit nem lehet letörölni, vagy fogkefével eltávolítani. Észrevételem szerint az amúgy rózsaszínű ízlelőbimbócskák kicsípődnek, kifehérednek. Olyanok, mintha tiszta fehér gyöngyöcskékkel lenne tele a nyelvem. A nap folyamán ez általában megszűnik, de többször is előjöhet nappal is. Semmilyen savanyú ízt nem érzek a számban, és nem is érzek feljönni semmit / Ritkán enyhe keserű ízt, s ilyenkor sárgás színt látok a nyelvemen, ami szintén nem állandóan jelentkezik./ /A fanyar íz, és a kiszáradt szájüregem, szájpadra tapadó érzés reggelente, vagy éjszaka jelentkezik./ Vérképem jó, székletvér, és az ÁNTSZ-nél végzett székletvizsgálati eredményeim negatívak. / A szedett gyógyszerek nem segítenek igazán/ Válaszát előre is köszönöm szépen:) Tisztelettel: PA

Dr. Pászthory Erzsébet válasza reggeli fanyar szájíz témában

Tisztelt PA!

Levele alapján azt gondolom, az epés reflux-gyanú valószínűleg helytálló.

Nem tudom, volt-e epeműtétje, mert ez a panasz epeműtét után gyakoribb.

Nem tudom, milyen laborvizsgálatok történtek, pl. cukorbetegség irányában.

Amit feltétlenül javasolnék, az egy fogászati vizsgálat, mert rossz fogak is okozhatnak hasonló panaszoat.

Üdvözlettel:

dr Pászthory Erzsébet

gastroenterologus, háziorvos szakorvos

Dr. Pászthory Erzsébet
Kérdés: 2013. január 20., 15:30 ;Megválaszolva: 2013. január 24., 09:16
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Széklet kérdés
Tisztelt Doktornő! 2022 nyarán a hasi uh jelezte, hogy zsírmájam van. Októberben kovidos lettem, csatolom az akkori vérképem. Azóta fogytam 5 kg ot...
Kellemetlen érzet a lágyékhajlatban
Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm korábbi válaszát. Az érdekelne még engem, hogy szorongáson, mozgásszervi, idegrendszeri okon kívül okozhat-e...
Alfa amilaz, lipaz ismet emelkedett
Tisztelt Doktor Ur! Tavaly majusban fordulta Önhöz elöször a kerdesemmel, akkor is emelkedett volt a fent nevezett ket ertekem, akkor a lipaz 109, az alfa...
Fogamzagatló dienille colitis ulcerosa
Kedves Dr! A dienille fogamzásgátló tabletta leírásában szerepel, hogy kockázatot jelent a szedése, amennyiben colitis ulcerosaban szenvedek. Ebben...
Emésztési panaszok
Tisztelt Dr. Plósz János. Segítségét szeretném kérni az alábbi panaszaimmal kapcsolatban. Étkezések után rendszerint tapasztalható puffadás...