Bolus adstringens tabletta és széklet vizsgálat

Tisztelt Dr. Nő/ Úr! Colitist állapítottak meg 2005-ben, ami 2010.óta nem okozott gondot. Az idén mindenféle gyümölcsöt, zöldséget fogyaszthattam nagy örömömre, sok sok nyers salátát ettem különösen a nagyon meleg nyári időszakban. Még szept. végén nagyon fájtak a lábaim (visszér) , és vettem be a venoruton forte tablettából kb.3-4 szemet. Majd megfájdult a hasam, és később még jobban fájt, görcsölt, aztán az aranyér vérzett, van külső, és belső. Mivel nem akart elmúlni, igy elmentem a gasztroenteorológushoz, és kaptam Xalazin 500mg tablettát, és kúpot is 500mg.Közben eszembe jutott, hogy 2 éve, mikor hasmenésem volt, akkor nagyon hatásos volt a Bolus adstringens tabletta. Most is elkezdtem szedni, és ez segített abban, hogy már nem csak főtt krumplit, hanem mást is ehetek (vegetáriánus vagyok) , és nem fáj a hasam, ha ezt szedem. A gasztroenteorológus vérvételre, széklet vizsgálatra, és vizelet vizsgálatra is elküldött. Általában mennyi ideig tanácsos szedni a Bolus adstringens tablettát, (4. napja szedem) , - amig a probléma fennáll? Ez mellett a hüvelyem is enyhén piros, és fájdalmas volt a házasélet, arra Canesten kúpot használtam, mert szinte évente 1-szer visszatér. A kérdésem az, hogy mivel a Bolus adstringens tabletta a székletet besötétíti, igy elmehetek-e széklet vizsgálatra? Elképzelhető a bélben is, és a hüvelyben is a candida? 5 éve változókorban vagyok, 52 évesen. Köszönöm szépen megtisztelő válaszát! Tisztelettel: Kovácsné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza colitis ulcerosa témában

Kedves Kérdező!

A székletvizsgálat megtörténhet így is, Bolus adstringenst még szedheti egy hétig, utána próbálja elhagyni. A Candida a normális szervezetben is előfordul, nem kóros a jelenléte, csak a túlzott elszaporodása.

Kérdés: 2012. október 16., 21:44; Megválaszolva: 2012. október 18., 14:26
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Colitis ulcerosa
Tisztelt Doktor Ur! 31 eves ferfi vagyok, kb 6 ev diagnosztizalt colitis (proctitis) ulcerosaval. 2 vastagbeltultukrozes tortent ez ido alatt, a...
IBD, Imuran - tömegsport rendezvény...
Kedves Doktor Úr! 41 éves vagyok, colitis ulcerosa betegségre Imurant szedek, napi 100 mg adagban, 60 kg-os testsúlyhoz. Az Imuran szedése óta teljesen...
Lehet végbélrákom ha fél éve...
Jo estét kivánok! Renáta vagyok 32 éves. Pár napja kicsit nyomo érzést érzek az oldalamon elmùlik utána megint érzem, nem fáj. Nagyon félek a...
Béltükrözés colitis miatt
Tisztelt Doktornő! Jövő héten megyek sigmoidoscópia vizsgálatra, állandóan visszatérő anopapilla és criptagyulladás miatt. (Colitis ulcerosa...
Tükrözés
Tisztelt Doktor Úr! Folyamatosan kiújuló anopapilla-gyulladással kapcsolatban lenne kérdésem. Szeretnék a bél (végbél) utolsó 10-15 cm-éről...