Gombás bélfertőzés?

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A következő problémával fordulok Önhöz: Fél éve teljesen felborultak a székelési szokásaim. Egy ideig rendszeres hasmenéssel küszködtem, jelenleg székrekedésem van. Szerencsésebb esetben naponta 1x, de van, hogy 2-3 napig nem megyek wc-re. A székletem többnyire lágy, de előfordul, hogy szilárdabb, viszont nagyon kevés, amit elég sok nyákos váladék előz meg, vért még nem fedeztem fel benne. Kb. 3 hónapja pár napig szúró, viszkető és csípő érzés jelentkezett a végbélnyílásnál, akkor a székelés is fájdalmas volt, de ez azóta elmúlt. 4 hónappal ezelőtti vérvételen a következő eltérések mutatkoztak: Koleszterin: 5.8mmol/l; Neutrofil rel°%: 0.48; Lymphocyta rel%: 0.40; Monocyta rel%: 0, 08; TSH: 7.79mIU/L (a szabad T4 frakció 1.12ng/dl) A vérvételt az orvos javaslatára most megismételjük és a fenti tünetek miatt 3db székletmintát kell magammal vinnem, ami elég nehézkes, ugyanis 2 napja nincs székletem. A kérdésem az lenne, hogy ezt okozhatja Candida vagy bármilyen más gomba? Az édességet sokszor megkívánom (bár ez szinte mindig így volt) , a hajam nem hullik a megszokottnál jobban, bőrelváltozást sem vettem észre, illetve a súlyom is csak 2-3 kg-ot ingadozik. Azért szeretném mindenképp tudni, hogy gombáról lehet-e szó, mert olvastam, hogy ilyen fertőzés esetén bizonyos ételek és italok fogyasztása tilos. Én borokkal foglalkozom és most indul egy 6 hetes kurzus, ami több, mint 120 bor kóstolását jelenti. Ilyen lassú emésztéssel nem tudom mikor jutok el vérvételre, addig a székletemet sem tudják megvizsgálni, így ez a folyamat jelenleg semerre sem tart, a helyzetet viszont nem szeretném tovább rontani! Válaszát előre is köszönöm szépen!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasi panaszok témában

A vérvétel eredménye pajzsmirigy-alulműködést mutat, mely okozhat székrekedést, illetve a magasabb koleszterin-szintet is magyarázhatja. Emiatt mindenképp endokrinológiai szakvizsgálatot javasolnék. A székelési habitus megváltozása a bélflóra eltolódásának a következménye lehet. A gyakori, rendszeres, nyugodt étkezések mellett bő folyadék- és rostfogyasztást, rendszeres intenzív testmozgást, illetve pre- és probiotikumok kúraszerű fogyasztását javasolnám. (A candida a normál flóra részét képezi, panaszt abban az esetben okozhat, ha valamilyen ok-fertőzés, antibiotikus kezelés- miatt az egészséges bélflóra sérül.

Kérdés: 2012. október 08., 18:49; Megválaszolva: 2012. október 10., 08:04
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Utalhat rákos sejtre?
Tisztelt Doktorúr/nő! Tanácsot és véleményt szeretnék kérni. Valószinu emésztés probléma de attól tartok jobban, hogy daganatom van..a gyomrom...
Bél problémák
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Egy olyan problémával fordulok Önhöz, ami már 3 hónapja fent áll. A panaszaim azzal kezdődtek, hogy voltunk...
Gastroscopia eredmény
Üdvözlöm! Segítségét szeretném kérni, nyáron voltam gyomortükrözésen, ahol nem igazán kaptam válaszokat, csak a papíromat, melyben ez áll:...
Hasi panasz
Tisztelt doktor úr/doktornő! Kb. 2 hete hasi unkomfort érzésem van, hol itt, hol ott érzek fájdalomnak nem nevezhető érzést. hozzáteszem...
Gyakori hasmenés, hasfájás, fogyás
Hónapok óta hasmenéssel kűzdök melyhez hasi görcsök, puffadás, étvágytalanság és fogyás társul. A panaszaim 3 hónapja kezdődtek, ez alatt a 3...