Erosiv gastritis nem múlik a gyógyszerektől

Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Nemrégiben írtam egy kérdést (2012.09.09) , melyben leírtam a Helicobacterre és erosiv gastritisre előírt kezelésemet. (2*500mg Fromilid, 2*1g Augmentin Duo, 2*20mg Rabyprex 1 hétig, majd 1*20mg Rabyprex, amíg van az 56 tablettásból) Az egy hetes antibiotikumkúra lement, és már 1 hete csak a Rabyprexet szedem 1*20mg dózisban. A helyzet az, hogy szakorvosom azt mondta, hogy azt ehetek, amit csak akarok miközben tart a terápia, mert ha működnek a gyógyszerek, akkor javulnia kell a helyzetnek, ehhez képest a székletemben egyre több feketeség (emésztett vérre utaló nyom) jelent meg. Egy fogorvosi beavatkozás miatt és a gyomrom miatt is pár napig (4-5 nap) csak banánpépet fogyasztottam 3-4 óránként (lúgos hatása, és gyomornyugtató jellege miatt) , ami elkezdte rendezni a székletemet addig, amíg teljesen normális (feketeség mentes) nem lett. Ezután tegnap a banánpépek mellett fogyasztottam fehérje jellegű ételt is: kétszer [11 óra körül és este 10 óra körül (tonhalszendvics) , és megint elő kezdenek jönni a feketeségek a székletemen. Véleményem szerint a savcsökkentő hatóanyaga vagy annak dózisa (jelenleg ugye már csak 1*20mg Rabyprex) számomra nem működik megfelelően. Mit javasol? Másik savcsökkentőt? Vagy mit tegyek? ui: Sajnos a szakorvosomat nem tudom elérni jelenleg sehogyan sem... továbbá egy dolgot még nem említettem: nagyobb fogorvosi beavatkozás miatt gyengébb dózisú Augmentint kell szednem 650mg-ost egy hétig (amit egy héttel az előző antibiotikum kúra befejezése után kezdtem szedni, mert a fogorvosom ennek tudatában is ezt javasolta a nagyobb problémák elkerülése érdekében) De ez az Augmentin-szedés nem befolyásolta a székletemet, már 3-4 napja szedem, és csak most jelent meg ma korán reggel a székletben a feketeség, miután tegnap 2x is banánpéptől eltérőt ettem. Segítségét és válaszát előre is köszönöm, Tisztelettel, Kovács Zoltán

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza gasztritisz témában

Kedves Kérdező!

Ha a széklet fekete, azt mindig nagyon komolyan kell venni, és azzal azonnal orvoshoz fordulni. Ha a fekete színt emésztett vér okozza, az mielőbb kivizsgálást indokol a vérzésforrást illetően, ami persze lehet egy vérző fog is.

Kérdés: 2012. szeptember 25., 09:38; Megválaszolva: 2012. szeptember 26., 10:14
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Bélprobléma?
Lelet értelmezése
Hasnyálmirigy laborértékek
Gyomorhurut, fennálló gyulladás?...
Visszamaradt gyulladás?
Tisztelt Doktor Úr! A közelmúltban írtam Önnek gyomorhurutra utaló panaszok miatt. November közepén étkezési kihágás (csípős ételek, alkohol)...