Hirdetés
      • Erős görcsös gyororfájás főként evésre-ivásra

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Kb. 3 hete elkaptam egy infuenza-szerű betegséget. A legkisebb evésre és ivásra is hányingerem volt, és többször hánytam is. Semmi sem maradt meg bennem. Csak úgy tudtam egy kicsit enni és inni, ha előtte Daedalont vettem be, örültem, ha az nem jött ki belőlem. Később a hányás elmúlt. Enni viszont és inni nem nagyon tudok. Ha eszem, vagy iszom, nagyon fáj tőle a gyomrom, rögtön, ahogy az első falat leér. Gyakran vagyok éhes, de nem merek enni. A fájdalmat a gyomrom alsó részén, talán inkább a belek tájékán érzem, de nem nőgyógyászati jelleggel. A múlt éjjel aludni sem tudtam, annyira fájt a gyomrom. 8-10 alkalommal kimentem a mellékhelyiségre, minden eredmény nélkül. Nagyon kimerült vagyok, néha hányingerem van, és nagyon sokat szédülök azóta is. Gyakran görcs-szerű fájdalmat érzek, olyankor is, ha nem ettem. Nagyon szenvedek. A háziorvosom csak annyit mondott, hogy igyak sokat, mert ha nem beutal a kórházba.. Kérem, segítsen, magyarázza el nekem, mitől lehetnek ezek a panaszaim, és adjon tanácsot, hogy kihez forduljak (a háziorvosom egy bunkó - már elnézést, de sajnos más szavakkal nem tudom jellemezni a hozzáállását! ). A XI. kerületben lakom. Előre is köszönöm a válaszát!

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a gyomorfájás témában

        Kedves Kérdező! Az Ön által említett panaszok néhány napig egy vírus által okozott fertőzés tünetei is lehetnek, de ha jobban elhúzódnak, mindenképpen kivizsgálást indokolnak. A leggyakoribb kórokozók, amik ilyen panaszokat tudnak okozni: Salmonella, Shigella, Helicobakter, ezeket széklet tenyésztéssel ki lehet mutatni, a helicobactert vérből illetve kilégzési teszttel is lehet diagnosztizálni. Ha bebizonyosodik a fertőzés, antibiotikus kezelés szükséges. Ha Helicobacter fertőzés áll fenn, kombinált gyógyszerekre van szükség heteken át. Ha háziorvosa nem akarja ezeket a vizsgálatokat megcsináltatni, gastroenterológiára tud beutalót kérni. Addig is amíg eljut oda, sokat tud segíteni magán recept nélkül kapható gyógyszerekkel: Capsula Cralex 3x3 (ez szenet tartalmaz), tabl Bolus adstringens 3x3 (ez bélfertőtlenítő) és Bonelact (ez pre és probiotikumot tartalmaz, az elpusztult normál bélflórát helyre tudja állítani). A hasi görcsök ellen Buscopan vagy No-Spa, Papaverin tabl-t szedhet, ha égni is szokott a gyomra Quamatel mini és/vagy Rennie tabl-t kap recept nélkül. Jobbára pirítós, kétszersült, vízben főtt krumpli, hasmenés esetén főtt rizs, banán, almakompót az étrend, a fogyasztott folyadékba kevés konyhasó, amit beletehet. Üdvözlettel: dr tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus Itt kérdezhet

        Dr. Tomonkó Magdolna
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 07., 19:31; Megválaszolva: 2012. január 09., 22:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: