• Gyomorfájás, puffadás, szelesedés.. mi okozhatja?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Eddig felderítetlen gyomorfájás, puffadás, szelesedés miatt szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen vizsgálatokra kellene még elmennem? Vérvizsgálat kapcsán milyen értékeket nézessek meg? Eddig gasztroenterológián jártam, pár vizsgálaton már túl vagyok. Voltam ételintolerancia és ételallergia vizsgálaton is. Az eredmények alapján, allergia csak a banánra, narancsra és őszibarackra jött ki. Intolerancia viszont többek között: glutén, búza, tej, tojás, élesztő kapcsán mutatott enyhén pozitív értéket. Cöliákia szűrés vérből negatív lett. A doktornő glutén és tejmentes diétát ajánlott. Amit el is kezdtem, de komoly panaszok miatt kb. 1,5 hete sokkal szigorúbb diétába kezdtem, mert minden ételtől rosszul éreztem magamat, továbbra sem vagyok jól. Most csak, krumplit, rizst és csirkemellet eszem (néha néha pár darab glutén és cukormentes kekszet és puffasztott rizst.). Az erős fájdalom így elmúlt, de a többi panaszom továbbra is megmaradt. Gondoltam már fruktóz felszívódási zavarra, hisztamin intoleranciára és PCOS-re is(menstruációs gondok miatt). Kérem segítségét, hogy a panaszaim kivizsgálása céljából milyen értékek vizsgálatát kérjem a soron következő vérvizsgálat alkalmával (magán úton).

        Dr. Plósz János válasza a gyomorfájás témában

        A leírtakon kívül érdemes lehet SIBO (vékonybél-bakteriális kontamináció) irányába laktulózzal végzett H2 kilégzési tesztet végeztetni, valamint a vastagbél-flórát javítani (pre- és probiotikum kombinált tartós használatával).


        Kérdés: 2020. július 14., 13:22; Megválaszolva: 2020. július 15., 20:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: