Rühesség a bölcsiben

Bölcsődében dolgozom és a csoportomba, nemrég bekerült hozzám egy kisgyermek. A beszoktatás előtt rühességet diagnosztizáltak nála, de mire a bölcsődébe jött, addigra a szakorvosa kikezelte. Rövid időn belül, észrevettem a gyermeken a rühesség újabb jeleit, melyek szinte ugyanott, sőt van ami teljesen ugyanott látható és ugyanúgy néz ki rajta, mint azelőtt mint amikor családlátogatáson voltam náluk és mutatták. A bölcsőde vezetőnek jeleztem, mire ő azt mondta vágjam le a körmét és mossam meg a kezét. Én ennek nem mondtam ellent, ám bár nem tettem meg, félvén a fertőzéstől. A kisgyermek üzenő füzetébe beírtam amit észleltem és megmutattam az anyukának. A helyzetet súlyosbítja, hogy az édesanya siketnéma, az édesapa pedig hallás sérült, így ez miatt is, nehéz velük kommunikálni. Az üzenőfüzetbe beírtam azt is, hogy szakorvosi igazolással jöhet a bölcsődébe, ám a szülők arra hivatkoznak, hogy a háziorvosuk megvizsgálta és nincs semmi baja a gyermeknek, illetve, hogy a rühességere kapott a háziorvostól kenőcsöt, így jöhet bölcsibe, hozták a háziorvosi igazolást. A szülök sem az előző, sem pedig a mostani esetnél nem lettek le kezelve, gondolom nem véletlenül fertőződött vissza rövid időn belül a kisgyermek. A vezetőnő nem igazán akar tenni semmit. NEKEM VISZONT KÉTELYEIM VANNAK AFELŐL, HOGY EZ ÍGY RENDBEN VAN. Még ha megint visszahozzák is kikezelve, félek, hogy rövid időn belül megint jelentkezni fog nála a rühesség. Attól félek, hogy sem a szülők, sem pedig a vezetőnk, nincs tisztában a helyzet súlyosságával kapcsolatban és én már nem tudom mit tegyek, mit tehetnék ez ügyben. Ebben kérném a segítségüket. Félek, hogy elkapom és hazahozom a családomnak, illetve hogy a csoportba járó többi kisgyermek is megfertőződik. Válaszukat előre is nagyon szépen köszönöm és izgatottan várom.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza a rühesség témában

Kedves Kérdező! Azt tanácsolom aggályaival keresse meg a gyermek háziorvosát illetve a védőnőt ők biztosan segíteni fognak Önnek ennek a megoldásában. Visszatérő rühesség esetében pedig a gyerekjóléti szolgálat felé is lehet jelezni, de a megoldás ahogy Ön is írja az egész család kezelése és persze az ágyneműk, ruhák teljes fertőtlenítése. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2014. március 07., 20:59; Megválaszolva: 2014. március 09., 20:48
Kérdések és válaszok: Élősködők
Féreg
Kérem segítsen! Nagyon komoly féregfertőzésem van, hónapok óta küzdök vele. Sikerült ürülnöm, kiirtanom egy részét.Fotókat is készítettem...
Fonalféreg
Tisztelt Hölgyem/Uram! A mai székletem tartalmazott egy hosszabb fonalra hasonlító vékony csíkot. Lehetett ez féreg vagy ez normális jelenség? Hogyan...
Végbéltáji viszketés
Tisztelt Doktor Úr! Szerettem volna nagyon részletesen leírni a problémám de sajnos itt nem adott a lehetőség! 2019 július 30án fedeztem fel...
Cérnagiliszta irtas
Kedves Doktor Úr! Cernagilszta fertozessel kezelnek mar tobb honapja. E het elejen 3napon at 1x1 vettem be es a 4.napon is mozgo gilsztat lattam a...
Mebendazolra fogyasztható-e alkohol?
Tiszteletem Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy ismerősom Vermox tablettát szed azonban nem tudja biztosan, hogy hogyan működik...