• Sella Mr (2.)

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Laki András! Köszönöm szépen részletes magyarázatát! A fotót valószínűleg az én hibámból kifolyólag nem kapta meg! Próbálom pótolni,hátha számít valamit! Mégegyszer nagyon köszönöm válaszát,nagyon jól esett,h számomra érthetően írta le a véleményét! Jeligém: Sella Mr , Judit Megszeretném még kérdezni,h ha valóban átalakult a micróadenoma cystikus képletté, az nem baj, nem jelent problémát?Ettől fájhat a fejem Ön szerint? A másodlagos apró ciszta az számomra sajnos sokat nem árúl el.Kérem írja le nekem,h ha a nyél mögött van az mit jelent és felszívódik-e valaha vagy okoz e problémát? Elnézést kérek,h úgyszínt kérdést tettem fel!Nagyon várom válaszát!Köszönöm előre is! További szép napot Kívánok! Tisztelettel: Judit u.i:másik levélben küldök még egy fotót.köszönöm

        Dr. Laki András válasza a microadenoma témában

        Tisztelt Hölgyem Köszönöm bizalmát. Elnézését kérem a későbbi válaszért. Jelenleg sem látok itt az oldalon felvételt, de egyetlen kép nem is mutathatja be az egész vizsgálatot. Az újabb kérdésével kapcsolatban: egy microadenoma is okozhat fejfájást, de ez nem könnyű válasz, mert közismert, hogy a fejfájásnak nagyon sok oka lehet. (Esetleg gyógyszer mellékhatás is szerepelhet, erről kérdezze meg kezelőorvosát.) A microadenomák ritkábban alakulnak át cystikus képletté, erre inkább a nagyobb adenomák hajlamosak, de ezt inkább a felvételek alapján lehetne megítélni. A cisztás átalakulás degeneratív jelenség, más esetekben bevérzés, sugárkezelés után történhet ilyen átalakulás. A nyél mögötti második, kis cysta a leírás alapján valószínűleg már nem az agyalapi mirigy elülső lebenyéből származik, mint a microadenomája, hanem inkább a hátsó lebenyből . Ez arra utal, hogy nem ugyanolyan elváltozás állhat mögötte, lehet talán fejlődési rendellenesség is. Hasznos volna összehasonlítani, hogy mennyire változott az előző vizsgálatokhoz képest, esetleg megvolt-e mégis korábban. Ha a hátsó lebenyben fejlődik ki adenoma, akkor egészen más jellegű tünetekkel jár, mint amit leírt (például, nagy mennyiségű vizelet ürítés és ebből eredő állandó szomjúság és ivási kényszer, amit diabetes insipidusnak hívnak).

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 19., 18:09; Megválaszolva: 2011. május 24., 21:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés