• Lábdagadás-mitől?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!Évek óta dagad mindkét lábam./nem vizes/3 évvel ezelőtt enyhe fokú mps-t állapítottak meg.Azóta volt egy terhességem és úgy érzem,hogy romlott a szívem állapota.Kevesebbet bírok,könnyen kifáradok,fulladok,nagy nyomást érzek a mellkasomon.1 hónapja voltam megint kardiológusnál/a lábdagadás miatt/,írt fel concort,de azt mondta,hogy a lábam nem a szívemről dagad.Én mégis úgy érzem,hogy arról dagadhat,mert a mellkasi nyomás növekedésével és a fizikai bíróképességem csökkenésével arányosan dagad a lábam is.Ha a gyógyszert nem veszem be,a lépcsőn is nehezen tudok felmenni.De a gyógyszert is gyengének érzem.A lábam miatt több vizsgálaton is voltam már/hasi uh,angiológia, kardiológia,mellkas rtg,reuma,vérvételből:pajzsmirigy,hormon,reuma/és minden eredményem jó lett.Azért is gondoltam,hogy a szívem okozhatja a dagadást,mert csak ott találtak eltérést.Kérdéseim:Ön szerint sem dagadhat a lábam a szívemről?Milyen vizsgálatra érdemes még mennem?Van-e valamilyen természetes vagy bármilyen gyógymód a szívemre/akár étrendkiegészítő tabletta/?Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Pataky Nóra válasza a lábdagadás témában

        Kedves Kérdező! Csak önmagában az MPS nem okozhat lábdagadást. Lábdagadás hátterében állhat veseelégtelenség, keringési elégtelenség, nyirokrendszer csökkent működése, kül. gyógyszerek, endokrin kórképek is okozhatják. Érdemes még nyirokoedema irányába kivizsgálni bőrgyógyász által.Gyógymódot az ok felderítését követően lehetne mondani.


        Dr. Pataky Nóra
        Családorvos

        Dr. Pataky Nóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 17., 13:05; Megválaszolva: 2011. április 23., 15:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés