ASO érték

Tisztelt Doktornő! A háziorvosom elküldött vérvételre, mert évek óta fennálló duzzanat van a nyakamon. Öt éve biztosan, de az is lehet, hogy már tíz éve is van két csomóm. Az egyik a nyakamon hátul középtájt jobb oldalt, erre azt mondták nyirokcsomó. A másik közvetlenül a jobb fülem alatt. Erre azt mondta az orvosom, hogy izomduzzanat. Hegedültem aktívan 15 éven át, úgyhogy én laikusként azt gondolnám a megerőltető asszimetrikus tartástól alakulhatott ki. Ettől függetlenül nem nyugtat meg a dolog, mert néha érzek enyhe fájó szúró érzést a fülem alatt, pl mobiltelefonálásnál pedig kellemetlen, ugyancsak enyhén fájó érzést. Vérvételen minden értékem normális tartományban van, a vérsüllyedés is, egyedül az ASO 294. Ez csak egy enyhe torokgyulladást jelenthet, vagy tovább kellene vizsgálódnom a csomók miatt? Kicsit idegesítenek, hogy nehogy baj legyen belőlük. Előre is köszönöm a válaszukat.

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Szanyi Andrea válasza AST témában

Kedves Kérdező!

Az ASO (antistreptolizin antitest) a Streptococcusok által okozott betegségek diagnosztizálásában alkalmazott laboratóriumi vizsgálat. A fertőzést követően megemelkedik a szintje, majd gyógyulást követően lassan tér vissza a normális értéktartományba. Valószínűleg Ön áteshetett egy Streptococcus okozta fertőzésen. Javaslom a laboratóriumi vizsgálat kontrollját néhány hét mulva. A nyakán lévő duzzanatok a leírása alapján nem feltételnül nyirokcsomók, további kivizsgálása javasolt. Nyaki ultrahang vizsgálat mindenképpen indokolt, eredményétől függően esetleg cytologiai mintavétel is szóba jön.

Kérdés: 2011. március 24., 20:52 ;Megválaszolva: 2011. március 25., 19:21
Kérdések és válaszok: Egyéb
Streptococcus és szövődmény
Meg anyit szeretnek kerdezni hogy csk a streptoccous.om magas/mint már urtam/a sullyedesem nem. Akkor szovodmeny sem lephet fel?! Mind reumás láz...
Streptoccous
Evekel ezelott izom fájdalom miatt neztek AST.t a verbol.900 volt.azota kihuzták a fogaimat.mindem leketem negativ!? Mandula/nem is fáj/nogyogyász...
?
-Kedves Dr.nő! Az antistreptolisin-o értékem 655, 8, a TSH értékem 3, 4900, a vas meghatározás pedig 35, 3 volt, milyen betegségem lehet, vagy mi...
Mi a magas AST?
Sajnos az AST érték kb. 900. Izületi fájdalmak miatt küldtek el vérvételre ismét, mert már fél éve kivették a mandulámat
Magas amiláz