• Berepedés az ujjvégeken

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Évek óta "kínlódok" egy kellemetlen és fájdalmas tünettel és egyesek szerint hihetetlen tünettel. Általában ősztől tavaszig, mindkét kezemen, ugyanazon három ujjnál, gyakorlatilag azonos helyeken mély berepedések keletkeznek, mintha megvágtam volna a kezem. Ezek el-el múlnak, aztán megint jelentkeznek. Az érzékenység miatt nagyon rossz a fogás, pl. egy tűt alig tudok ilyenkor felvenni. Kaptam már kenőcsöket, de gyakorlatilag nem segít, legfeljebb puhábban tartja. Kezdek képzelődni, de állítom, hogy esetleg időjárás (téli idő) ill. front függő a jelenség. Ha egy hidegfront közeledik, megjelennek egy vagy több helyen is a repedések. Most nyugodtabb az idő, kezdenek begyógyulni, ami a mellékelt képen talán látható is. A kérdésem, milyen szakterülethez tartozhat e baj, hova forduljak? A választ előre is köszönöm. Szegedi Géza

        Dr. Bodnár Edina válasza a repedt bőr témában

        Allergológiai jellegű problémája van. Kenje steroid kenőccsel és forduljon bőrgyógyászati allergológia szakrendelésre a kiváltó ok kivizsgálása miatt.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 12., 09:06; Megválaszolva: 2011. március 20., 14:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés