Citrocalcimu fosavance és a kávézás

citrocalcim bevétele elött és után 2 órával az alábbi étel-ital fogyasztható e: kávé, tea, tej? sajt, borsó, zsemle, felvágott, zöldbab, krumpli, rizs, cukor, csoki, fosavance bevételét követöen fél óra mulva iható e kávé-tea-szénsavas üditő-sör? mellékhatásuk lehet-e enyhe torokpír és enyhetorok fájás, vagy fémes-jódos iz......ha nem akkor a furcsa iznek mi lehet az oka? más gyógyszert nem szedek....és nem dohányzom köszönettel és tisztelettel TÓTH ADÉL

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szamosi Szilvia válasza kálcium témában

Tisztelt KÉrdező!

Lehet ilyen mellékhatása a Fosavance-nak, de nem ajánlatos közvetlen fél órával a gyógyszer bevétele után kávét, szénsavas üdítőt inni. Ez egy közelítő érték a fél óra, de nem ürül még ki a gyomorból feltétlenül ennyi idő alatt a gyógyszer. Így az ilyen italok-ételek fogyasztása, amelyek megnyithatják a gyomorszájat, és fokozzák önmagukban is a savas gyomortartalom visszaáramlását, nem ajánlottak a Fosavance bevételének napján akár 2-3 óra hosszat sem!

Kérdés: 2011. február 19., 16:10; Megválaszolva: 2011. február 22., 09:53
Kérdések és válaszok: Egyéb
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?
Covid oltás után alkohol?
Hasi fájdalom
Éjszakai izzadás