Van-e esélyem leszázalékolásra?

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Kérem szíveskedjenek válaszolni, van-e esélyem az alábbi betegségekkel leszázalékoltatni magam. Sajnos munkanélküli vagyok, nagyon tanácstalan, mert amikor elhelyezkedem, pár nap múlva ott kell hagynom a munkahelyet, mivel asztmás vagyok, melyet a fizikai terhelés, gázok, gőzök és elsősorban füst belélegzése váltja ki. Ez a veszély sajnos gyárakban fennáll, a szakmám pedig már elavult, abban elhelyezkedni "protekció nélkül" lehetetlen. Alvesco 160 mikrogrammos túlnyomásos indhalációs oldatot használok minden nap 2 puffot és Ventolin Evohaler tőlny. inh. szuszpenziót ugyancsak 2 puffot szükség esetén. További betegségeim: Myalgia cerv et lumb., Lumboischialgia l.d., Kyphoscoliosis, Magasvérnyomás-betegség (elsődleges). Ebben szeretném kérni az Önök segítségét, hogy inkább olyan munkahely után kutassak még, ami az egészségi állapotomnak megfelelő lenne, (ha még létezik ilyen), vagy pedig volna esélyem leszázalékolásra is? Mivel nagy szükségem van a pénzre, a munkahelyi próbálkozásokba már belefáradtam (ki-bejelentkezni a munkaközvetítőbe). Ott a gond, hogy csak az utolsó pillanatban derül ki, hová kerülök, milyen munkát kell végeznem, mennyire terhelő fizikailag, stb. Hiába vagyok rosszul, könnyebb munkát nem kapok még akkor sem, ha lehetőség lenne rá, egyáltalán nincs tekintettel a munkaadó a munkavállaló egészségi állapotára, inkább hazaküldi, vagy pedig a szalag mellett esik össze. A Nagykőrösi Shansin Gyárra sajnos ez a jellemző. Segítségüket megköszönve további jó munkát és jó egészséget kívánok Önöknek. Tisztelettel:

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Csuth Ágnes válasza a leszázalékolás témában

Tisztelt Kérdező! A rokkantság fokát egy bizottság állapítja meg. Ennek alapja egyrészt az ön vizsgálati eredményei, a gondozását végző szakorvosok leletei, valamint a bizottság vizsgálatának eredményei. Önmagukban diagnózisok alapján nem lehet százalékokat mondani. Kérje a munkaképesség elbírálását, valamint a gondozó tüdőgyógyász írásos szakvéleményét a végezhető munkakörökről. Ezt mindig vigye magával, hogy a megfelelő munkahelyre irányítsák.

Kérdés: 2010. augusztus 11., 15:58; Megválaszolva: 2010. augusztus 12., 12:30
Kérdések és válaszok: Egyéb
allergia vagy más
Bizsergés végtagokban
Van-e teendőm a köv. vérkép...
Beütöttem a fejem