• Együttes hatás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Előző kérdésemnél nem említettem, pedig fontos, hogy a cipralex mellett több féle egyéb gyógyszert kénytelen szedni a párom. Vérnyomás csökkentőket, béta blokkolókat.stb, -egyéb gyógyszerei: Koleszterinés húgysav csökkentő, lehetséges ezek együttes hatása teszi őt fáradékonnyá, álmossá, s emellet sajnos a dohányzásról sem tud lemondani-sajnos. A depresszió gyógyszer nem avatkozik bele az inzulin háztartásába? Ez lenne újabb kérdésem. Válaszát előre kőszőnőm: egy aggódó feleség

        WEBBeteg szakértő válasza a impotencia témában

        Kedves Levélíró! A Cipralex az ún. "SSRI hatásmechanizmusú" gyógyszerek csoportjába tartozik, ezekre jellemző, hogy cukorbetegekben megváltoztathatja betegek szénhidrát-anyagcseréjét (alacsony vagy magas cukorértékek is lehetnek)). Ezért szükség lehet az inzulin és/vagy az orális antidiabetikum dózisának módosítására. Szexuális érdeklődés csökkenését okozhatja krónikus stressz, depresszió, impotenciát férfiaknál számos egyéb testi betegség és gyógyszer okozhat. A gyógyszermellékhatás a Cipralex mellett előfordulhat bizonyos típusú vérnyomáscsökkentők esetén is. A Betaloc is okozhat szexuális zavarokat, aluszékonyságot. Ugyanakkor a Cipralex is lehet mindkét tünetnek az okozója. Azt javaslom beszéljenek pszichiáterükkel és háziorvosukkal is, mert lehetséges, hogy gyógyszerváltoztatásra lenne szükség, ha gyógyszermellékhatásról van szó.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010-03-11 10:24:08; Megválaszolva: 2010. március 11., 10:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: