Együttes hatás?

Tisztelt Doktornő! Előző kérdésemnél nem említettem, pedig fontos, hogy a cipralex mellett több féle egyéb gyógyszert kénytelen szedni a párom. Vérnyomás csökkentőket, béta blokkolókat.stb, -egyéb gyógyszerei: Koleszterinés húgysav csökkentő, lehetséges ezek együttes hatása teszi őt fáradékonnyá, álmossá, s emellet sajnos a dohányzásról sem tud lemondani-sajnos. A depresszió gyógyszer nem avatkozik bele az inzulin háztartásába? Ez lenne újabb kérdésem. Válaszát előre kőszőnőm: egy aggódó feleség

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szamosi Szilvia válasza impotencia témában

Kedves Levélíró!

A Cipralex az ún. "SSRI hatásmechanizmusú" gyógyszerek csoportjába tartozik, ezekre jellemző, hogy cukorbetegekben megváltoztathatja betegek szénhidrát-anyagcseréjét (alacsony vagy magas cukorértékek is lehetnek)). Ezért szükség lehet az inzulin és/vagy az orális antidiabetikum dózisának módosítására.

Szexuális érdeklődés csökkenését okozhatja krónikus stressz, depresszió, impotenciát férfiaknál számos egyéb testi betegség és gyógyszer okozhat. A gyógyszermellékhatás a Cipralex mellett előfordulhat bizonyos típusú vérnyomáscsökkentők esetén is. A Betaloc is okozhat szexuális zavarokat, aluszékonyságot. Ugyanakkor a Cipralex is lehet mindkét tünetnek az okozója.

Azt javaslom beszéljenek pszichiáterükkel és háziorvosukkal is, mert lehetséges, hogy gyógyszerváltoztatásra lenne szükség, ha gyógyszermellékhatásról van szó.

Kérdés: 2010. március 11., 10:24; Megválaszolva: 2010. március 11., 10:24
Kérdések és válaszok: Egyéb
Nikotin
Tisztelt Dr. Nő/Úr! Fél éve iszonyú láncdohányzásba kezdtem. Elvesztettem a munkahelyem elváltam stb. 19 éve dohányzom. napi kevesebb mint 1...
Nyelőcsővel lehet a baj?
Pecsétviaszgomba fogasztása
Labor leletek értelmezése
Kreatin kináz