Ujjak duzzadasa nyáron

Az lenne a kérdésem, ha észrevettem, hogy a melegben kicsit duzzadtabbak az ujjaim és a csuklom, az kivizsgálást igényel, vagy 40 felett előfordul? Nem nagyon duzzadt, de azt észrevettem, hogy a gyűrű, ami le-fel siklik könnyen, ha légkondicionált helyiségben vagyok, alig tudom levenni a melegben. Illetve reggel alig tudtam összekapcsolni az óram a csuklomon, ami ugyancsak teljesen kényelmes a hűvösebb időben. Meg vagyok ettől ijedve, tavaly nem volt ilyen gondom. A duzzadas nem látszik amúgy, nem látványos. Ki kell vizsgálni? Pont pár hete volt egy nagy laborom, a Tsh magas kicsit, amúgy jó

Dr. Dunás-Varga Veronika válasza kézdagadás témában

Kedves Kérdező, Az ujjak, végtagok duzzadása melegben teljesen természetes jelenség, életkirtól függetlenül. A meleg miatt több vér áramlik az erekben így azok kitágulnak. A keringő folyadék egy része a puhább szövetekbe is átszivároghat, és ez vezethet duzzanathoz. A duzzanat pár nap alatt megszűnik. Kivizsgálás abban az esetben indokolt ha a duzzanat heteken át folyamatosan jelen van, ha fájdalom, ízületek felett jelentkező duzzanat, bőrpír társul hozzá, ha csökken az erőkifejtése az érintett végtagnak, ha zsibbadást is érez. A sóbevitel mérséklésével, folyadékfogyasztással ezek a tünetek mérsékelhetők. A leletét nem látom, de a magasabb TSH érték utalhat (szubklinikus) pajzsmirigy alulműködésre, érdemes időnként kontrolláltatni a hormonszinteket.

Cikkek a témában
    Nincs találat!
Megválaszolva: 2023. július 16.

Kérdések és válaszok: Egyéb

Alagút syndroma
Alagút szindróma miatt mind a két kezemet megműtötték a bal kezemet szeptember 26-án a jobbat pedig október 26-án. A seb szépen begyógyult, de sajnos nagyon...
Kislány szedhet-e fitoösztrogén...
Baba cipő dilemma
Csuklás oka
Alacsonyabb neutrofil szám kóros?
Székelés utáni viszketés