Lábon folt

Tisztelt Doktornő! Az imént az alábbi kérdést tettem fel, melyre a lenti válasz érkezett Öntől. Küldök még egy fotót 2021.05.19 ről, az előző kérdésem és fotó a 2021.05.01 és 05.15 közötti állapotot mutatta, szükséges így egy év távlatából vérvételre menni és ha igen melyikre? Rendszeresen kirándulunk, védekezünk kullancsok ellen.egy éve 2021.05.02 Vasárnap reggel egy parányi valami volt a bőrömön, én begyulladt szőrnek észleltem, leszedtem. Az anyajegy mellett egy seb lett utána, nem kullancsnak láttam. Viszketett, anno egy éve és kicsit piros folt lett. 2021.05. 06 ra lett pirosabb, és 05.11 e körül szinte elmúlt a folt szerűség utána.Kedves Kérdező! A piros foltról nem zárható ki egyértelműen a Lyme kór okozta eritéma. Mivel több, mint egy év eltelt azóta, semmilyen tünetet nem említ, a késői tünetek az elsődleges bőrpír után körülbelül 12 héttel szoktak megjelenni, így valószínűleg kizárható a fertőzés. Tisztelettel és Köszönettel

Dr. Szanyi Andrea válasza kullancsfertőzés témában

Kedves Kérdező!

Egy év távlatából , amennyiben semmilyen panasza nincs, valószínűleg nincs értelme további vizsgálatnak. Elvileg a fertőződöttség kimutatására szerológiai vizsgálat lehetséges, mely vérből történik.

Kérdés: 2022. június 20., 13:02; Megválaszolva: 2022. június 21., 18:34
Kérdések és válaszok: Egyéb
Mellkas, mellszúrás, összetett...
Üdvözlöm! Az utóbbi években több sajátos problémával is szembe kellett és kell néznem, de sajnos a legtöbb esetben tanácstalanul, válaszok...
Majomhimlő
Igaz-e, hogy aki még kapott fekete himlő elleni védőoltást ("tüzes karcolás"-nak hívtuk gyerekkoromban) , az védett a majomhimlővel szemben? Egyszer...
Ortopédiai probléma vagy...
Borda menti fájdalom mindkét oldalon?
Kedves Doktornő/Doktorúr, 24 éves fiú vagyok. Koronavírus fertőzésem volt 4 hónapja. 3 oltással rendelkeztem, nem viselt meg nagyon-nagyon, de...
Égési sérülés utáni duzzanat...