Oltás utáni COVID ("családi terjedés)

Tisztelt válaszadó! Tiszteletem minden orvosnak, válaszolónak. Jómagam a 40-es éveim közepén járok. A férjem unokabátyja (52) és egyben első szülött fiam keresztapja április 14-én kapta meg a Sinopharm oltást, amelynek figyelembe véve azt, hogy szívbeteg, magas vérnyomása van, asztmás valamint bő 3 évvel ezelőtt agyvérzése is volt, természetesen az egész család örült. A hidegzuhany április 23-án érte a családot, amikor Robi COVID tesztje az oltás ellenére pozitív lett. A tünetek hőemelkedés/láz, hányinger, hasmenés, étvágytalanság, szaglás-ízlelés elvesztése, szédülés, látászavarok. Ezek közül a hányinger és a hasmenés, a szaglás-ízlelés vesztés és a szédülés ma is megvan. Mi okozhatta azt a meglepő dolgot, hogy az oltás után fertőződött meg a rokonom? Persze az is igaz, hogy sajnos a felesége és háromból kettő még otthon élő gyerek is megfertőződött, viszont először éppen nála jelentkeztek a tünetek. Testmagasság: 193 cm; testsúly: 96 kg; (2021. május 1.) A megtisztelő válaszát előre is köszönöm! Csilla egy aggódó „rokon”

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza Covid fertőzés témában

Kedves Kérdező!

Mindegyik covid elleni oltásra, így a Sinopharmra is igaz, hogy maximális védettség a 2. oltás után 2 héttel alakul ki. Egyik oltás sem jelent 100%-os védelmet, de ha egy oltott személy meg is fertőződik, jó eséllyel a tünetei enyhék lesznek, nem igényel kórházi ellátást és a halálozás esélye is igen csekély. Az első oltást követően 10-14 nap múlva is már valamennyi védettség fennáll, de ez nem jelenti azt, hogy nem fertőződhet meg. Mivel az Ön rokona egy héttel az első oltást követően lett beteg, így az oltás nem jelentett teljes védelmet számára. Ezért nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az oltott személyeknek továbbra is vigyázni kell, tanácsos maszkot hordani, kerülni a tömeget.

Kérdés: 2021. május 01., 19:31; Megválaszolva: 2021. május 03., 08:28
Kérdések és válaszok: Egyéb
COVID: Íz- és szaglásvesztés...
Pszihés viszketés
Járvány és vakcina
Zsibbad mindkét lábam, mi lehet az...