Vérhigító oltásra

Tisztelt Webbeteg! AstraZeneca oltást követően háziorvosom azt javasolta, hogy a vérrögképződés megelőzésére két hétig szedjek Aspirin protect vagy Astrix vény nélkül kapható készítményt. Teljesen egészséges nő vagyok. A készítmények tájékoztatóját olvasva, mellékhatásokat tekintve kétségem merült fel, nem lesz-e problémám abból, ha egészségesen vérhigítót szedek? Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Szanyi Andrea válasza Astra oltás és aspirin témában

Kedves Kérdező!

A beteg vizsgálata, az előzmények ismerete nélkül gyógyszerszedési tanácsot a honlap keretén belül adni nem tudok. Általánosságban megemlítem, hogy az Aspirin szedésének az artériás betegségek, az artériás vérrögképződés megelőzésében lehet szerepe, a vénás vérrögképződés, trombózis megelőzésében nincsen. Az Astra Zeneca COVID ellenes vakcinája során leírt ritka mellékhatások közé tartozik a vénás trombózis illetve embólia.

Kérdés: 2021. április 10., 07:55; Megválaszolva: 2021. április 10., 20:44
Kérdések és válaszok: Egyéb
Vèrkèpem elemzese
Gyomorpanaszok
Oltás utáni COVID ("családi...
Édesanyám szenvedésének...
A fájdalom oka lehet-e gerinc...