Bal bordaív alatti fájdalom

Tisztelt Doktor Úr! 36 éves nő vagyok, kb. két hónapja különböző intenzitású fájdalmat érzek a bal bordaív alatt. Ülő helyzetben és étkezések után a legrosszabb, a nap folyamán fokozatosan erősödik. Éjszaka nem zavar, fekve sokat javul, ébredés után közvetlenül még nem is érezhető. A terület nyomásra nem érzékeny. A vérképem tökéletes, a vérsüllyedésem sem magas, CRP 9. A máj-, vese-, hasnyálmirigy funkció normális, a helicobacter teszt eredménye negatív. Az általában tompa, de időnként erős fájdalmon kívül más panaszom nincs. Érdeklődnék, hogy ennek ellenére lehet-e szervi problémám, gyomorfekélyem, vagy a stressz és a sok ülőmunka is okozhatja a panaszokat? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza bal oldali fájdalom témában

A panaszt okozhatja gyomor-probléma (gyomor-hurut, felmaródások, akár fekély is) , amit mondjuk az ülő testhelyzet okozta nyomás tovább ront. Első körben a gyakori, nyugodt, kis étkezések tartását, rendszeres intenzív testmozgást (gerinctornát, tartásjavítást) illetve pár hetes savcsökkentő terápiát javasolnék (mondjuk este 40mg Motidin) . Ha a panasz nem szűnik, akkor érdemes tovább vizsgálódni (hasi UH, gastroscopia) .

Kérdés: 2020. november 18., 03:48; Megválaszolva: 2020. november 18., 10:24
Kérdések és válaszok: Egyéb
Hasi érzékenység a bal bordaív...
Tisztelt doktor úr! 41 éves férfi vagyok 170 cm magas, 75 kg. Nem dohányzom és néha, alkalom szerűen fogyasztok kis mennyiségű alkoholt. 2-3 hete...
Oltási dilemma
Pszihés viszketés
Járvány és vakcina