kismedencei fájdalom

Kedves Doktor úr! Nagyon el vagyok keseredve kérem segítsen. Május óta, folyamatosan Klebsiella pneumoniae a hüvelytenyésztésem eredménye és nem tud eltűnni. ELőször csak folyásos tünetim voltak, a szeméremtesten folyamatosan égett, marta a vizelet is, mára viszont már az egész kismedencém fáj, folyamatosan vagy késszúrás szerúen a petefészkeimbe, méhembe, hólyagomba nem bírom a napokat, aludni sem tudok a folyamatos fájdalomtól. Meg se tudom számolni hány nőgyógyásznál voltam már, rengeteg antibiotikumot kaptam már valamelyiket többször is(dalacin, klion/supplin, supprax, zinnat, azi sandoz) illetve hüvelyi kúpokat, krémeket (betadin, dalacin krém, cns kúp, macmirror, canesten, gynoxin) . Természetesen mindig használtam szájon és hüvelyi úton is probiotikumot. A sok antibiotikum miatt júliusban multirezisztensé vált a baktérium, csak pár kórházi szer lett volna rá jó amit nem kaptam. Akkor azt mondták nekem hogy két hónapig csak tejsavas és lactobacillus kúrát folytassak, hátha kiszorul a baktérium. Nos nem szorult ki, viszont a rezisztenciája az októberi eredmény alapján elmúlt, kaptam rá megint Zinnat 500at. Viszont azóta borzasztóan fáj az egész kismedencém, teljesen csonttól csontig, fáj a vizelés, székelés, minden mozdulat. Nőgyógyász nem lát gyulladást ulthrahangon. Kérdésem az lenne, mit tehetnék ez ellen a baktérium ellen? Egyáltalán baj hogy a hüvelyben van? Okozhatja ez a baktérium a kismedencei panaszaimat? Babát szeretnénk de csak ez az egy dolog akadályoz minket! (nyílván nemi életet így nem kívánom) . Voltam többször is STD teszten (férjem is) mindig negatív lett, fél éve csak védekezve vegyunk együtt, higiéniára, illatmentes dolgokra odafigyelek. Okozhat bármi kismedencei panaszt/fertőzést a Zinnat antibiotikum (2,5 hete szedtem, azóta folyamatos a fájdalom ami egyre jobban erősödik) köszönettel: Végtelenül elkeseredett nő.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza klebsiella témában

Kedves Kérdező!

Nem jellemző, hogy ekkora fájdalmat okozzon egy baktérium (főleg úgy, hogy a hüvelyből jön az eredmény) . Nőgyógyászati kontroll vizsgálat javasolt (nem az UH mutatja meg, hogy gyulladása van-e valakinek) .

Üdvözlettel Dr. Tekse István

Meddőségi és endoszkópos specialista, nőgyógyász-endokrinológus

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2020. november 16., 21:26; Megválaszolva: 2020. november 20., 12:33
Kérdések és válaszok: Egyéb
Fél éve tartó probléma
Alacsony EGFR-epi
Covid - 3. oltáskor megfertőződés
Magas konjugált bilirubin
Hasi ultrahang utáni teendők