• Ball mell alatti borda

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot! Köszönöm válaszát előre is ha tu tanácsot adni. A hétvégén futás közben sikerült esnem egy nagyot. Beütöttem a bal mellem alatti bordámat. Nem volt és most sincs ezen a részen sem folt, sem semmi látványos kicsit talán melegebbnek érzem, mint a felső testem többi részét. Akkor 1 pillanatra eléggé fájt. Majd csak egy kicsit éreztem, hogy ott valami történt. Ez a fájdalom kicsit erősödött a mai napig. Mivel ezen a részen volt a fájdalom hétfőn kedden azt gondoltam, hogy a szívem, de a vérnyomásom teljesen normális. Amikor fel kell kelni, le kell hajolni, nyújtózni kell vagy éppen autót vezetni akkor fájdalom jön ebből a pontból. A héten szabadságon vagyok, de ha hasonlóan marad így jövő héten nem fogok tudni dolgozni. Mi lehet a probléma? Kihez forduljak?

        Dr. Bálint Anita válasza a Traumatológia témában

        Kedves Uram! Mivel említette, hogy elesett, és az esért követően alakultak ki panaszok, minnél előbb traumatolólógia ambulancia vagy baleseti sűrgősségit kell felkeresnie, ott RTG felvételt is tudnak rögtön kérni, annak kizárására, nincs-e borda törés vagy csontrepedés. Addig is vény nélkül kapható NSAID krémeket és gyógyszereket (Voltaren, Aflamin, Diclac stb) használhat. Ha bordatörés nem igazolódik, akkor rándulás, húzódás állhat a háttérben. Makacs nem múló panaszok esetén azért érdemes lehet ismételten RTG felvételt kérni, sokszor már csak az összeforró csontvégek mutatják a törés tényét, gyakori, hogy az első RTG felvétel nem. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2020. október 14., 10:04; Megválaszolva: 2020. október 14., 20:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: