Has feszülés, bélgázosság

Üdvözlöm! Olyan gondom lenne, hogy 2 napja már hogy ettem csirke pörköltet, húslevest. Aztán este később éreztem hogy mintha nem lenne rendben minden a hasammal, gondoltam beveszek egy espumisan max-ot aztán később elaludtam. Másnap reggel arra keltem hamarabb mint az ébresztőm, hogy fáj/feszül a hasam, mentem is wc-re, sikerült is a dolog. De éreztem hogy még valami nem oké a hasammal. Bementem dolgozni, vettem be apranax-ot, vagy olykor xilox-ot, ezeket általában ha a hasam, vagy lábam fáj szoktam bevenni és általában majdnem mindennap egy vitamin filmtablettát is szoktam. Letelt a nap de továbbra is éreztem mintha feszülne, fellennék puffadva tele bélgázzal. Bent is voltam wc-n, szerintem a kv-któl. Feketén ittam. Aztán este ettem stb. Másnap is ugyanígy felébredtem éreztem ugyanezt az érzést, feszülés tele bélgázzal érzés a hasba. Voltak szellentések mindig 1-2 de nem annyira, hogy elmúljon az érzés. Ettem reggelre activia ilyen rostos gabona darabokkal, utána virsli zsömlével, energiaital ilyesmi, de nem fájt a hasam, csak továbbra is ugyan ez az érzés. Otthon sült krumpli rántott sajt, és energiaital volt délután, este pedig egy mogyorós chips és fehér bueno. Aztán most elalvás után kb 3órával hajnal 1kor keltem megint hogy fáj a has menni kell wc-re érzés. Voltam is és sikerült de közben is éreztem/érzem ezt a hasba hogy még nem oké valami. A széklet barna nem kemény nem is lágy és több kb 6-8centis csíkban történt kb hüvelykujjnyi vastag volt. Igazából egész életem során mindig volt ilyen felmerülő gond a hasammal, de van hogy próbáltam ott is megoldást találni. Egy jó ideje már például, lehet örökletes vagy nem tudom de ha bab, hagyma vagy ilyen hüvelyes dolgokat eszek az is nagyot megtud puffasztani/feszülő érzést kelt. Pedig régebben simán megettem, max szellentés volt tőle, de a sajtburgertől, vagy az előbb felsoroltakból már nem merek enni, főleg munkahelyen mert félek hogy a gázok megtelítenek és a rossz érzés mellett a távozás is gondos. Szóval nem tudom hogy ez most örökletes lenne-e vagy valami más. 12órában dolgozom 2nap nappal, 2 éjszaka ha ez is számítana. Szerintem nem vagyok érzékeny ilyen tejes dolgokra, szoktam enni édességben is, meg kv-ban kicsit maximum kevesebbet már tejfölből stb mert gondolok arra hátha attól van hogy előjön az arcomon pattanás és próbálom hanyagolni. Próbáltam már dipankrin optinumot az bejött, ebéd után pl ha bekajáltam egyből éreztem hogy mintha megsekottyant volna, de viszont még most nincs itthon így a mostani esetre még nem tudtam kipróbálni. Rendeltem ilyen bélfóra cuccost is kapszulákban, gondoltam arra is hátha segít majd, de még nem jött meg az sem. Szóval Doktor Úr, mit javasol vagy gondol erről, mi lenne ha jó megoldás? Előre is köszönöm a válaszát, és hogy elolvasta! : )

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza haspuffadás témában

A megoldás legfontosabb része az életvitel egészségesebbé tétele lenne: rendszeres, gyakori, kis étkezések, kellő mennyiségű folyadék- és rostbevitel, az energiaitalok abszolút elhagyása, a kávéfogyasztás mérséklése, rendszeres, intenzív testmozgás, probiotikum legalább 1 hónapos használata. Az Apranax és a Xilox csak átmenetileg jók hasi fájdalomban, mert a gyomor-bélnyálkahártyát károsítják (szóval a fájdalomcsillapító hatás után rosszabb helyzet várható) . Kezdésnek pár napos, nem túl szigoró diéta tartását, a probiotikum elkezdését, a provokáló faktorok (energiaital, kávé, chips) elhagyását javasolnám.

Kérdés: 2020. szeptember 29., 02:15; Megválaszolva: 2020. szeptember 29., 08:46
Kérdések és válaszok: Egyéb
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg
Orvosi vizsgálat
Segítség kérés