• Hasmenéses probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztel Doktor úr! Augusztus eleje óta napi 3-5 alkalommal járok wc-re, székletem nem teljesen híg, de kis darabos, széteső. Általában étkezés után vagy azonnal el kell mennem wc-re vagy 1-2 óra múlva. A beleim folyamatosan mozognak, kluttyogó hangot adnak ki. A 3-5 alkalomból az első szinte minden esetben hajnalban történik, ez ébreszt olyan 4-5 óra között, élénk bélmozgással. Illetve napi 1-2 alkalommal felfúvódok és ilyenkor robbanásszerűen távozik a széklet. A székletem savas, maró hatásúnak érzem. Ez sajnos okozott proktológiai gondot a végbelemnél, amin keletkezett egy vérző seb, amitől néha vért látok a székleten. Erre kaptam papaverines kúpot, kezd javulni. A háziorvosom elküldött laktóz tesztre, illetve savlekötőt írt fel. Hetek óta diétázom (krumpli, rizs, alma, keksz, tea), de semmi változás. Probiotikumot szedtem, de most a H2 kilégzéses tesztek miatt abba kellett hagynom. Mai naptól ezt is újra szedem (Protexin balance). Gluténérzékenységre laborban vérteszttel teszteltek, negatív lett. Hasi ultrahangom negatív (8mm-es ciszta a májban, de erre azt mondták gyakori.) Vérképem teljesen redben van. Egy ételallergia teszt folyamatban van. Ott néznek majd 40 alapvető élelmiszert vérből (tejfehérje, húsok,stb...) Laktóz és laktulóz teszten is voltam. Laktóz mérések: alap érték: 4, utána 20 percenként: 4,4,5,9,16,18 Laktulóz mérések: alap érték 8, utána 20 percenként: 8,7,16,30,29,38,61,60 Ezek eredményeit még nem értelmezte senki. Ebben is kérném a segítségét. Illetve, hogy milyen irányban kéne még keresni a megoldást? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a IBS? témában

        Széklet-tenyésztés történt? Mert ha nem, azt mindenképp érdemes csinálni. A kilégzési tesztek negatívnak tűnnek (a határértékek laboronként változhatnak, de az értékek alapján nem tűnik pozitívnak). Az állapot lehet iritabilis bél szindróma (bár az alvást megzavaró panasz ebbe nem fér bele igazán). A vérzés miatt mindenképp érdemes endoscopos vizsgálatban is gondolkodni. Addig is pre- és probiotikum akár kombinált használata (pl. Enterol+Bonolact Rgeneral), illetve Otilonium, Dicetel vagy Duspatalin szedése segíthet.


        Kérdés: 2020. szeptember 18., 16:28; Megválaszolva: 2020. szeptember 18., 16:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Füstmentes jövő
        Mitől igazán ártalmas a cigaretta?
        A hurutos köhögés
        COVID-19 kisokos