Hasmenéses probléma

Tisztel Doktor úr! Augusztus eleje óta napi 3-5 alkalommal járok wc-re, székletem nem teljesen híg, de kis darabos, széteső. Általában étkezés után vagy azonnal el kell mennem wc-re vagy 1-2 óra múlva. A beleim folyamatosan mozognak, kluttyogó hangot adnak ki. A 3-5 alkalomból az első szinte minden esetben hajnalban történik, ez ébreszt olyan 4-5 óra között, élénk bélmozgással. Illetve napi 1-2 alkalommal felfúvódok és ilyenkor robbanásszerűen távozik a széklet. A székletem savas, maró hatásúnak érzem. Ez sajnos okozott proktológiai gondot a végbelemnél, amin keletkezett egy vérző seb, amitől néha vért látok a székleten. Erre kaptam papaverines kúpot, kezd javulni. A háziorvosom elküldött laktóz tesztre, illetve savlekötőt írt fel. Hetek óta diétázom (krumpli, rizs, alma, keksz, tea) , de semmi változás. Probiotikumot szedtem, de most a H2 kilégzéses tesztek miatt abba kellett hagynom. Mai naptól ezt is újra szedem (Protexin balance) . Gluténérzékenységre laborban vérteszttel teszteltek, negatív lett. Hasi ultrahangom negatív (8mm-es ciszta a májban, de erre azt mondták gyakori.) Vérképem teljesen redben van. Egy ételallergia teszt folyamatban van. Ott néznek majd 40 alapvető élelmiszert vérből (tejfehérje, húsok,stb...) Laktóz és laktulóz teszten is voltam. Laktóz mérések: alap érték: 4, utána 20 percenként: 4,4,5,9,16,18 Laktulóz mérések: alap érték 8, utána 20 percenként: 8,7,16,30,29,38,61,60 Ezek eredményeit még nem értelmezte senki. Ebben is kérném a segítségét. Illetve, hogy milyen irányban kéne még keresni a megoldást? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza IBS? témában

Széklet-tenyésztés történt? Mert ha nem, azt mindenképp érdemes csinálni. A kilégzési tesztek negatívnak tűnnek (a határértékek laboronként változhatnak, de az értékek alapján nem tűnik pozitívnak) . Az állapot lehet iritabilis bél szindróma (bár az alvást megzavaró panasz ebbe nem fér bele igazán) . A vérzés miatt mindenképp érdemes endoscopos vizsgálatban is gondolkodni. Addig is pre- és probiotikum akár kombinált használata (pl. Enterol+Bonolact Rgeneral) , illetve Otilonium, Dicetel vagy Duspatalin szedése segíthet.

Kérdés: 2020. szeptember 18., 16:28; Megválaszolva: 2020. szeptember 18., 16:36
Kérdések és válaszok: Egyéb
Post covid nehézlégzés
Laboratóriumi eredmény
Lenyeltem!
Izomrángás