• Gyomorszáj-bél lüktetés

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor úr ! Mintegy 3-4 éve erős gyomorszáj -lüktetés jelentkezett nálam és azóta is szinte állandóan jelen van. Fájdalommal ugyan nem jár de gyakran rendkívüli intenzitással jön. Nyugalmi, ill. fekvő állapotban általában elviselhető, felkelés után fokozódik, fizikai aktivitásra jelentősen nő, a pulzus-számmal párhuzamosan. Megelőzően rövid ideig szedtem pszichiátriai szert, konkrétan Rivotrilt, jelenleg pedig a Rivotril mellett, Reagilát, Olwexyát is szedek ambuláns ellátás mellett, szakorvos javaslatára. Néhány éve glutén-, és laktózérzékenységet is megállapítottak, de valószínű, hogy ez a bélflórának a pszichiátriai szerek által okozott károsodására vezethető vissza.Az étrendemben erre tekintettel vagyunk. Jó néhány orvosnál jártam már a lüktetési gonddal, szinte mindegyikük szerint központi idegrendszeri eredetű a probléma, segíteni érdemben senki sem tudott. A napokban felvetődött egy esetleges gyomor-tükrözés lehetősége, az emésztőszervek oldaláról való közelítés érdekében. Az Ön meglátása szerint van ennek értelme, segíthet a helyes diagnózisban ? Lehetséges, hogy netán emésztőszervi eredetű a gondom ? Tisztelettel : Tamás

        Dr. Plósz János válasza a hasi pulzálás témában

        A leírt panasz nekem leginkább a hasi aorta pulzációjának tűnik. Ha tényleg ez, akkor ez vékony emberek esetében természetes jelenség. Könnyen ellenőrizheti önmagán is, ha a hasi pulzáció és a nyaki verőér lüktetése egybeesik, akkor erről van szó, nem szükséges további kivizsgálás.


        Kérdés: 2020. szeptember 15., 14:30; Megválaszolva: 2020. szeptember 15., 17:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Olyan problémám van, hogy néha (kb hetente egyszer, maximum kétszer) az alvás és az ébrenlét küszöbén hirtelen megriadok, megemelkedik a pulzusom és a jobb fülemben a pulzussal szinkronban lüktetést hallok. (Ez a...
        Már előzőleg írtam, de véletlenül befejezés nélkül ment el az üzenet, azért van ez az esetleges ismétlés. Szeretném kérni a csatolt laboreredményem értékelését és elküldeni az értékelést a [email protected] e-mail címre....
        Kedves Doktornő! Szűrés jelleggel mentem el egy laborba tumormarker vizsgálatra. Semmilyen panaszom nincs és a családom semelyik ágán nem fordult elő daganatos betegség, de sok helyen olvasni, hogy érdemes szűrésre járni, ezen is azért vettem...