• Epevezeték szűkület

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr, Másfél éve belevágtam egy fogászati implantációs kezelésbe, a teljes felső fogsorom ezen idő alatt egy kivehető protézis volt. Idén januárban egyre többször kezdett fájni a gyomrom, a háziorvosom tanácsára protonpumpa gátlót kezdtem szedni és az akkori diszkonfort érzést és fájdalmat a rágási nehézségeimnek tudtuk be.4 hete végül megkaptam a végleges fogsoromat, a rágás teljesen megfelelő, végre elkezdtem normális ételeket enni(saláta,gyümölcs, stb.)De kb. 1 hét múlva megint állandósult ez a folyamatos "másnapos" érzés. Júniusban voltam hasi ultrahangon,ahol mindent rendben találtak, kivéve, hogy az epevezeték 10 mm átmérőjű, de benne kő nem látható.A tüneteim jelenleg a következők: gyomor, köldök tájéki feszítő érzés, szinte folyamatos émelygés, alhasi fájdalom először a jobb, majd a bal oldalon (ez változó), pár napja pedig a jobb oldali vese tájékra sugárzó tompa, de állandó fájdalom. A székletem rendben, nincs lázam, a januári laboreredményeimben semmi kiugró érték nem volt. Nincs erősebb görcsöm, nem kell fájdalomcsillapítót bevennem, viszont a feszítő érzés, émelygés és a többi tünet is folyamatos.Nincs emiatt étvágyam, de ha van is és eszek, akkor 6-8 óra után rosszabb lesz az érzés.Várom szíves válaszát, hogy milyen kivizsgálás felé induljak.

        Dr. Plósz János válasza a hasi dyscomfort témában

        Első körben érdemes fokozatosan elhagyni a PPI-t (konkrét indikációja eddig sem volt a szedésének). A panaszok inkább gyomorürülési, bélmotilitási problémára utalnak. Emiatt emésztést segítő szerek javíthatnak a tüneteken (Mezym Forte, Iberogast csepp).


        Kérdés: 2020. szeptember 02., 17:50; Megválaszolva: 2020. szeptember 02., 20:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr.Nő, Dr.Úr! A jobb lábam, főleg a combom, kisebb mértékben a vádli és az ágyéki rész duzzadásával kapcsolatban kérnék tanácsot. A jobb vádlim 1, a combom 4 cm-el nagyobb mint a bal. A duzzadás enyhébb formában már év eleje...