• Petevezeték elzáródás

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr! 36 éves vagyok, már egy éve sikertelenül próbálkozunk a párommal, eddig minden vizsgálat tökéletes volt, így indokolt lett a HSG. AZ alábbi eredmény értelmezésében kérném segítségét: Az uterus kissé jobbra helyezett, normális alakú és méretű űrtér ábrázolódik. Jobb oldalon a petevezető normális lefutással és átmérővel, elhúzódóan telítődik. A jobb ováriumnak megfelelő kis tócsa telődés jelenik meg, de a szabad hasűrbe a kontrasztanyag nem jut ki. Baloldalon már a tubasaroktól nem észlelhető telődés. Ez azt jelenti, jobb és bal oldalon is el vagyok záródva és nem lehetek természetes úton terhes soha? A vizsgálat során nagyon ideges voltam, mivel a felhelyezett eszköz kicsúszott és újra meg kellett ismételni a kellemetlen felhelyezést és ettől fogva nem tudtam ellazulni sem. Lehetséges, hogy a stressz és hogy be voltam feszülve téves képet adjon az orvosnak? Van valami esély arra, hogy átjárható legyek, ha HYCOSY vizsgálattal megismétlik az átfúvást? Az orvos laporószkópiát javasolt, illetve annak sikertelenségét követően beültetést. Semmilyen más lehetőségem nincs, hisz minden értékem jó ettől függetlenül és soha nem volt nőgyógyászati problémám sem. Tanácstalan vagyok, nem tudom merre tovább? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Tekse István válasza a tuba témában

        Kedves Kérdező! A leírás kissé zavaros... Két lehetőséget javaslok: 1. kontroll Hycosy 2. vagy Hycosy nélkül diagnosztikus laparoszkópia amit a kolléga is javasolt. A vizsgálatok tudnak pozitív és negatív irányban is csalni. Üdvözlettel Dr. Tekse István Meddőségi-endoszkópos specialista, nőgyógyász-endokrinológus www.szulesz-nogyogyaszt.hu


        Dr. Tekse István
        Szülész-nőgyógyász
        TervezettBaba szakértő
        Online kérdés feltevés - Webbeteg.hu További orvosok

        Dr. Tekse István

        Kérdés: 2020. augusztus 13., 08:23; Megválaszolva: 2020. augusztus 24., 22:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm! Olyan gondom lenne, hogy 2 napja már hogy ettem csirke pörköltet, húslevest. Aztán este később éreztem hogy mintha nem lenne rendben minden a hasammal, gondoltam beveszek egy espumisan max-ot aztán később elaludtam. Másnap reggel...
        Tisztelt Doktor úr! Augusztus 5. körül volt az utolsó menstruációm első napja. 3 terhességi teszt lett pozitív. 09.17-én jártunk nőgyógyásznál, kis barnázás volt előtte, kaptam utrogestant meg rutascorbint, egy 5 hetes körüli terhességet...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Olyan problémám van, hogy néha (kb hetente egyszer, maximum kétszer) az alvás és az ébrenlét küszöbén hirtelen megriadok, megemelkedik a pulzusom és a jobb fülemben a pulzussal szinkronban lüktetést hallok. (Ez a...
        Már előzőleg írtam, de véletlenül befejezés nélkül ment el az üzenet, azért van ez az esetleges ismétlés. Szeretném kérni a csatolt laboreredményem értékelését és elküldeni az értékelést a [email protected] e-mail címre....
        Kedves Doktornő! Szűrés jelleggel mentem el egy laborba tumormarker vizsgálatra. Semmilyen panaszom nincs és a családom semelyik ágán nem fordult elő daganatos betegség, de sok helyen olvasni, hogy érdemes szűrésre járni, ezen is azért vettem...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon
        Készülj fel a második hullámra!