• Mi lehet az ok?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr! Abban szeretném a segítségét kérni, hogy 1,5 évvel ezelőtt a 15 évvel ezelőtti császármetszésem hegvonalában, bal oldalon lett egy fájdalmas duzzanat.. Ezt pár órával megelőzte egy fura “szakadásféle” érzet a hasam ezen oldalán torna után. Sebész szerint túlerőltetés és kaptam rá Flector kenőcsöt, ami semmit sem csinált. Hetek múlva is fájt, ezért elmentem egy magán uh-ra, ahol a diagnózis 4 mm-es sérvkapura hasonlító valami lett. Visszamentem az SZTK-s sebészetre a lelettel és hazaküldtek azzal, hogy ha mégis sérv akkor is kicsi, menjek vissza ha ököl nagyságú lesz. Nem igazán értettem, de éltem tovább a mindennapjaim. Abbahagytam a mozgást és próbáltam fizikailag kímélni magam. A fájdalom hol gyengébb, hol erősebb volt, időnként kitapintható, érzékeny duzzanattal, de nem múlt el. A napokban ismét voltam uh. vizsgálaton. A radiológus dr.Nő alaposan megvizsgált, hasi - kismedence uh. és lágyékrész uh. is volt. Vizsgálat közben is fájdalmas és érzékeny volt ez a terület, amit jeleztem is. Az uh. eredménye: “A bal oldali inguinalis hajlatnál a sectio hegének szélénél minimális sérvkapunak (7,6 mm) imponáló részlet különül el, de az eltérést kis granuloma is adhatja. Pathológiás nyirokcsomó egyik oldalon sem található.” Még külön szóban hozzátette, hogy szerinte inkább granuloma (fonal?), de azt mondta további teendő nincs, csak figyeljek oda rá. Nehéz lenne nem figyelni, mert szinte már mindennapos a fájdalom. Pl. hosszabb állásnàl, emelésnél a szeméremdomb/combhajlat irányába sugárzik. Ez tényleg rendben van így? Előre is köszönöm segítő válaszát!

        Dr. Papos István válasza a Heg témában

        Ha panaszai vannak, akár sérv, akár fonalgranuloma okozza, mindenképpen sebészeti megoldás javasolt.


        Kérdés: 2020. július 26., 19:23; Megválaszolva: 2020. július 29., 23:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.