• Duodenitis

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr! A kérdésem: vettek mintát a nyombélből, mert gyulladtnak tűnt. de a szövettan visszajött, h nincs benne gyulladás, nincs cölikália.heliko sincs. Ezt írták: lamina propriájában enyhe vegyes lobos beszűrődést mutató vékonybél nyálkahártya részletekben a bolyhok magasságának és a kripták mélységének az aránya kb 2:1. Az intraepiteliális még CD3 és CD8 immunhisztokémiai vizsgálatokkal sem emelkedett. Ez negatív vékonybél biopszia ugye? De akkor miért írták diagnózisnak, hogy duodenitis? Köszönöm előre is válaszát

        Dr. Plósz János válasza a szövettan témában

        A gyomor-bélrendszer a szervezet belső és külső környezete között képez határvonalat, így jelentős immunológiai védekező apparátus található a gyomor-bélfalban, ezen sejtek közül több típus is gyulladásban is előfordul (a gyulladás tulajdonképp egy heves védekező reakció). Szóval az enyhe vegyes lobos beszűrődés tulajdonképpen a normál, védelmet biztosító sejteket írja le.


        Kérdés: 2020. július 13., 10:25; Megválaszolva: 2020. július 13., 21:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: