nyombél gyuladás

Kedves Doktor Úr! Ha valakinek nyombél gyulladást diagnosztizáltak és enyhe antrum gasztritiszt tükrözéssel. Heliko nincs. szövettan jó. Ön szerint muszáj ppi-t szedni? Én nagyon rosszul vagyok tőlük... A tüneteim: jobb bordaív alatt égő érzés, gyomorégés. ha nincs helikom, akkor mitől lett nyombélgyulladásom? Ön szerint nem elegendő h2 blokkoló kúra? És ha igen, meddig érdemes szedni?

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza duodenitis témában

Gyomor-illetve nyombélhurutot okozhat stressz, diétahiba, gyógyszer-mellékhatás, autoimmun reakció is (ez utóbbi inkább csak gyomorhurutot) . Ha a PPI-k mellett rosszabb a panasz, ne szedje, a Quamatel elég lehet a gyulladás rendezésére (mondjuk este 40mg, legalább pár hétig) .

Kérdés: 2020. július 09., 12:56; Megválaszolva: 2020. július 09., 17:51
Kérdések és válaszok: Egyéb
Post covid nehézlégzés
Laboratóriumi eredmény
Lenyeltem!
Izomrángás
Serum Calcium