• nyombél gyuladás

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Doktor Úr! Ha valakinek nyombél gyulladást diagnosztizáltak és enyhe antrum gasztritiszt tükrözéssel. Heliko nincs. szövettan jó. Ön szerint muszáj ppi-t szedni? Én nagyon rosszul vagyok tőlük... A tüneteim: jobb bordaív alatt égő érzés, gyomorégés. ha nincs helikom, akkor mitől lett nyombélgyulladásom? Ön szerint nem elegendő h2 blokkoló kúra?És ha igen, meddig érdemes szedni?

        Dr. Plósz János válasza a duodenitis témában

        Gyomor-illetve nyombélhurutot okozhat stressz, diétahiba, gyógyszer-mellékhatás, autoimmun reakció is (ez utóbbi inkább csak gyomorhurutot). Ha a PPI-k mellett rosszabb a panasz, ne szedje, a Quamatel elég lehet a gyulladás rendezésére (mondjuk este 40mg, legalább pár hétig).


        Kérdés: 2020. július 09., 12:56; Megválaszolva: 2020. július 09., 17:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Füstmentes jövő
        Mitől igazán ártalmas a cigaretta?
        A hurutos köhögés
        COVID-19 kisokos